Nepečené Oreo Truffles

Vánoce jsou téměř za dveřmi, ale ani teď není pozdě připravit si nějaké to rychlé cukroví. Protože klasické pečené by se již nemuselo stihnout spráně rozležet, připravíme si cukroví nepečené. Dnešní recept je opravdu jednoduchý a k jeho zhotovení nám budou stačit pouhé tři základní suroviny. Základním stavebním kamenem truffles budou kakaové sušenky Oreo. 

Na cca 40 kuliček si připravte:

  • 30 kusů sušenek Oreo (s klasickým bílým krémem)
  • 160 gramů krémového sýra
  • 100 gramů bílé čokolády
  • cukrové zdobení na dokončení truffles

Nejprve si musíte rozmixovat Oreo sušenky na pastu. Nejlépe to jde ve food processoru, který vám udělá hladkou mazlavou moučku. Pokud podobný přístroj nevlastníte, myslím, že by se sušenky daly také rozlámat a například pomlít na mlýnku na maso. Sušenkovou směs dejte do mísy, přidejte krémový sýr a všechno důkladně promíchejte. Směs zakryjte fresh fólií a dejte vychladit alespoň na hodinu do lednice.

Po vychlazení směs vyndejte z lednice, lžičkou uždibujte kousky těsta a mezi dlaněmi vytvářejte pravidelné kuličky. Kuličky pokládejte na talíř pokrytý alobalem nebo pečícím papírem a dejte ještě na další půl hodinu vychladit.

Dejte si do mikrovlnky nebo vodní lázně rozpustit rozlámanou bílou čokoládu. Vychlazené kuličky v ní obalujte a po povrchu posypte cukrovým zdobením. Pokud jej nechcete použít nebo ho nemáte, můžete truffles ozdobit například cákanci klasické tmavé čokolády.

[box]TIP: Pokud chcete mít truffles s příchutí jahod, není nic jednoduššího, než použít sušenky Oreo s jahodou náplní. [/box]

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).