Čokoládovo-mátové karamely

Jeden recept na čokoládové bonbony jsem vám v minulosti již přinesla. Dnes nahradíme pistácie mátou a připravíme si vynikající karamely, které potěší všechny náročné strávníky.

Připravte si:

  • 200 gramů hořké čokolády
  • 100 gramů bílé čokolády
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • na špičku nože zeleného potravinářského barviva
  • 1 lžička mátového extraktu

Důležitým pomocníkem nám při přípravě tohoto receptu bude vodní lázeň. Do kastrůlku si tedy dejte dva centimetry vody, na kastrůlek položte velikostně vhodnou misku nebo hrnec (neměl by se dotýkat přímo vody) a do něj dejte hořkou čokoládu a asi 3/4 plechovky kondenzovaného mléka. Pod vodní lázní zažehněte oheň a za občasného promíchání nechte čokoládu rozpustit a propojit s kondenzovaným mlékem do hladké hutné směsi.

Menší nádobu (například pekáček) si vyložte pečícím papírem a rozetřete na něj polovinu čokoládové směsi. Poté dejte formu s obsahem vychladit na chvíli do lednice, zbylou polovinu hmoty pak nechte v misce na teplém místě.

Nyní se vrhněte na zelenou (mátovou) část karamel. Opět si připravte vodní lázeň, tentokrát však budete rozpouštět bílou čokoládu společně se zbylou čtvrtinou kondenzovaného mléka. Když se hmota spojí, přidejte potravinářské barvivo, mátový extrakt a důkladně promíchejte. Teplou mátovou hmotu rozetřete na vychlazenou tmavou směs ve formě a nahoru opatrně rozetřete druhou část tmavé čokoládové směsi.

Nechte minimálně osm hodin vychladit v lednici a krájejte nožem ohřátým v teplé vodě na kostky.

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).