Čokoládové bonbony s pistáciemi

Kdo by si rád nedal kvalitní čokoládovou cukrovinku. Můžete si jí jít samozřejmě koupit, vůbec náročné však není ani si sladkost vyrobit doma. Bude vám stačit opravdu minimum surovin, chvíle času a trocha šikovnosti. 

Připravte si:

  • 200 gramů kvalitní hořké čokolády
  • 1/2 plechovky kondenzovaného slazeného mléka (cca 200 gramů)
  • 100 gramů solených pistácií
  • 1 lžíce másla
Nejprve si musíme přichystat do správné podoby pistácie. Velmi pravděpodobně je zakoupíte klasicky v dřevovitých slupkách. Z těch ořechy vyloupeme a následně dvě minuty povaříme v horké vodě. Poté je okamžitě scedíme a rozložíme na čistou utěrku. Tu pak přehneme a lehce ořechy promneme tak, aby se tenké hnědé slupky vylouply a zůstaly nám jen oříšky zelené barvy. Pokud nám někde slupka zůstane, ručně jí sundáme. Nakonec si pistácie nasekáme nožem na malé kousky.
Připravíme si vodní lázeň. Do širšího hrnce si dáme cca 2-3 cm vody a na něj položíme mísu, která je odolná vůči teplu tak, aby se nedotýkala vody v hrnci. Do misky dáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu, lžíci másla a přilijeme kondenzované mléko. Vše necháme za občasného promíchání rozpustit. Doporučuji důkladně hlídat, aby nám čokoláda neudělala nevzhledné hrudky. Když máme roztopeno, přesuneme mísu mimo vodní lázeň, vmícháme nasekané pistácie a rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem. Počkáme dokud hmota nevychladne a vložíme do lednice minimálně na 5 hodin. Nakonec krájíme nožem namočeném v teplé vodě na kostičky.
Hodnocení: Bonbony jsou velmi zajímavým dezertem. Je potřeba počítat s tím, že jsou spíše hořké vzhledem k vysokému obsahu kakaa v čokoládě. Pistácie dodávají cukrovince velmi příjemnou chuť.
Body: 5/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).