Meruňkový džem s kousky z domácí pekárny

Máte rádi meruňky? Já si je jako ovoce moc často nedávám, co ale miluju je meruňkový džem. Už roky ho připravuju s pomocí domácí pekárny a musím říct, že je to dost velké usnadnění. Je výtečný na promazavání korpusů nebo třeba jen tak na palačinky.  Jak tedy na takovou rychlou marmeládu?

Připravte si:

  • 1500 gramů zralejších meruněk
  • 1 balení želírovacího cukru Dr. Oetker 3:1
  • 500 gramů cukru krupice
  • 3 lžičky kyseliny citronové Dr. Oetker

Omyjte si, očistěte, rozpulte a vypeckujte meruňky. Na džem je lepší použít takové ovoce, které je dost zralé, možná až trochu přezrálé. Připravené půlky meruněk si nakrájejte na malé kostičky. Tyto kostičky dejte do nádoby domácí pekárny, přisypte celý pytlík želírovacího cukru Dr. Oetker 3:1, přidejte také cukr krupici a nezapomeňte na tři lžičky kyseliny citronové Dr. Oetker.

Nádobu umístěte do pekárny, nastavte program MARMELÁDA a nechte ji běžet. Obvykle celá příprava džemu trvá asi 1,5 hodiny. Během této doby si připravte uzavíratelné sklenice, umyjte je i víčka, vylijte vroucí vodou a nechte oschnout. Do takto připravených sklenic po ukončení programu pekárny plňte vytvořený džem, zavíčkujte a sklenice na několik minut otočte dnem vzhůru.

Džem skladujte v temné chladnější místnosti.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).