Rychlé okurkové pickles

Zásobu nakládaných okurek na celou sezonu máme zavařenou. Dvacet kilo, dvě odpoledne, víc než 10 litrů domácího nálevu a máme na celou zimu vystaráno. Ve skleníku máme tento rok úrodu také salátovek a co si budeme povídat, strouhaný okurkový salát nejde jíst stále dokola. Poslední číslo Gurmetu mě inspirovalo a já jsem se vrhla do přípravy pickles, které jsou hotové už hodinu po tom, co je naložíte. 

[box]PICKLES: kvašená zelenina, která je v posledních letech velmi populární. Je zdravá, křupavá a perfektně při její přípravě spotřebujete přebytky ze zahrady. Asi nejznámějším zástupcem pickles jsou klasické kvašáky. [/box]

Na 1 sklenici o objemu cca 250 ml potřebujete:

  • 1 salátovou okurku
  • 200 mililitrů Bzeneckého bílého vinného octa
  • 80 gramů třtinového cukru
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce soli
  • 1/4 chilli papričky (volitelně i více)
  • 2 snítky čerstvého kopru

Nejprve je potřeba si připravit nálev. Do kastrůlku si dejte bílý vinný Bzenecký ocet, třtinový cukr, limetkovou šťávu a také sůl. Promíchejte a celou tuto směs dejte vařit. Za občasného zamíchání nechte svařit asi 5 minut. Poté sundejte z ohně a nechte vychladnout.

Salátovou okurku si nakrájejte nebo nastrouhejte na stuhadle na tenká kolečka, kopr nasekejte, chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Na dno uzavíratelné sklenice dejte polovinu kopru i chilli, dále naskládejte kolečka okurky. Nahoru dejte zbytek kopru a chilli papričky.

Celý obsah sklenice zalijte vychladlým lákem, trošku utlačte a uzavřete. Nádobu umístěte do lednice. Již za hodinu můžete ochutnávat, pickles již bude chutnat velmi dobře. Úplně výtečné pak bude asi za dna dny, ve skvělé kondici v lednici vydrží kvašené okurky až 14 dní.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).