Tuňáková pomazánka s vajíčkem

Pomazánky jsou mojí láskou už od školky, kromě drožďové miluju snad všechny. Teď s blížícím se koncem roku určitě všichni přemýšlíme o tom, co si připravit na silvestrovský stůl a nějaká ta pomazánka určitě nebude chybět. Jednou z obecně nejpopulárnější je určitě česneková či vajíčková následované rybičkovou. Pokud nechcete použít pouze klasické sardinky, skvěle chutnat bude rozhodně také tuňák. Dnes se připravíme právě tuňákovou pomazánku s vajíčkem.

Připravte si:

  • 2 plechovky tuňáka (přírodního v oleji a bez zeleniny)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 menší červená cibule
  • lžíce nadrobno nasekané pažitky
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř
  • krekry TUC k podávání (nebo pečivo)

Obě vejce si dejte do vody uvařit natvrdo. Bude to trvat asi 10 minut. Poté je zalijte studenou vodou a po vychladnutí oloupejte. Úplně studená vejce pak nastrouhejte na drobném struhadle a dejte do větší mísy, ve které budete pomazánku míchat.

Z plechovek tuňáka slijte olej a maso přidejte do mísy. Cibuli nakrájejte nadrobno a taktéž jí přidejte k ostatním surovinám, přilijte i citronovou šťávu a všechno promíchejte.

Do misky přidejte také majonézu pro krémovost pomazánky a řecký jogurt se postará o zjemnění a odlehčení. Pokud toužíte po vydatnější verzi, můžete jogurt nahradit větší porcí majolky. Vymíchejte nadýchanou pomazánku, na závěr přidejte nakrájenou pažitku a podle potřeby směs dosolte a dopepřete.

Pomazánku můžete podávat namazanou na pečivu, ale ještě lépe bude chutnat (a také vypadat) na krekrech. Já jsem zvolila značku TUC (konkrétně solené a sypané mákem) a pomazánku na ně nastříkala pomocí cukrářského pytlíku. Mé oblíbené TUC jsou Bakeful a také TUC mini, které jsou krásně malinké a moc dobře se zdobí. Navíc, nemám ráda, když jsou krekry zbytečně mastné, TUC jsou pečené v troubě. Starost mi tak úplně odpadá. Na závěr posypte pomazánku ještě trochou pažitky.

One Comment

  1. Upřímně jakákoliv “rybičková” pomazánka je pro mě top <3

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).