Nejlepší česneková pomazánka

Vyzkoušela jsem různé druhy kanapek, s uzeným lososem, kaviárem nebo třeba s červenou řepou. Největší klasikou však pro mě navždy zůstane tradiční česneková pomazánka. Pokud si budete chtít sami doma připravit pomazánku jako z lahůdek, určitě vyzkoušejte následující jednoduchý recept. Jeho základ mám od Moniky Brýdové a stal se u nás doma opravdu favoritem.

Připravte si:

  • 1 balení sýra Primátor od Madety (nejde o reklamu)
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 200 mililitrů majonény (malá sklenička)
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř

Příprava je opravdu jednoduchá. Pouze je nutné dodržet uvedný typ sýra. Primátor je totiž sýr s lomem, který je tvrdší a bude se vám tak dobře strouhat. Právě strouhání je první krok, který musíte udělat. Všechny trojúhelníčky tedy prožeňte slzičkovým struhadlem a umístěte do misky. K sýru přidejte česnek, majonézu a zakysanou smetanu. Důkladně, ale zároveň jemně promíchejte, aby se neporušily nastrouhané kousky. Podle vaší chuti osolte a opepřete. Nakonec je důležité nechat pomazánku důkladně vychladit, alespoň dvě hodiny v lednici. Tento krok je důležitý proto, aby hezky ztuhla a dala se namazat.

Skvěle se hodí nejen na jednohubky, ale také jen tak jako výtečná pomazánka jen tak k svačině.

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).