Čím (ne)obdarovat roční dítě?

Letošní Vánoce budou Alexovy již druhé. Když oslavoval ty první, bylo mu půl roku. Ještě teď si pamatuju, jak jsme řešili, čím nejmladšího člena rodiny obdarovat. Ono to totiž není s takovým malým prckem vůbec jednoduché. Sám si totiž nic nepřeje, jeho rodiče obvykle říkají, že nic nepotřebuje a vy ho přece chcete překvapit něčím, co potěší, bude užitečné a zároveň nezapadne jen tak někam na dno skříně do šuplíku s názvem ZBYTEČNOSTI.

V tomto příspěvku jsem se vám rozhodla přinést několik tipů na to, jaké dárky jsme vítali a v mnoha případech i letos vítáme my. Naše příbuzné i kamarády jsme totiž informovali, co by se nám hodilo a naopak, čeho máme přehršel.

Krémy, vlhčené ubrousky, plenky a lahvičky

Někdy mám pocit, že potřebuje Alex více kosmetiky, než já. A to si myslím, že jsem typ matky, který ho zbytečně ničím nepatlá. Nicméně, bez kvalitního krému, proti opruzeniným se žádná maminka neobejde. My používáme aktuálně Krém na opruzeniny Linteo Baby s Bio měsíčkem lékařským. Je protizánětlivý, obsahuje výtažky z bylin a přírodní včelí vosk. Ten zabrání tomu, aby byl zadeček miminka zbytečně ve vlhku. Navíc je možné krém používat i jako mazání pro maminku po porodu, aby se hezky sjednotila vůně maminky a miminka a to vědělo, že k sobě tihle dva prostě patří.

Nikdy není dost taky plen a vlhčených ubrousků. Já používám nejčastěji ubrousky taky od značky Linteo. Teď se mi do ruky dostala pro mě úplná novinka od této značky – ubrousky Linteo Onclé s bio šípkovým olejem. Jsou vyrobeny ze 100% přírodní bavlny, velmi jemně a nevtíravě voní, jsou o poznání kvalitnější, než levné běžně dostupné ubrousky. Díky silnějšímu materiálu jich máte také mnohem menší spotřebu. Mokré jsou tak akorát – taky nemáte rádi, když z ubrousků úplně teče? Tady to opravdu nehrozí. Alex na ubrousky reaguje moc dobře.

Každou mámu jistě potěšíte taky nějakou tou novou lahvičkou na mlíčko nebo čaj. Nevím jak vy, ale mě se i přes důkladné mytí a čistění, po čase lahvičky zanášejí a zašednou. Takže uvítám každou novou v domácnosti, ikdyž Alex pije mléko už jen jednou denně. Aktuálně jsme pro vás testovali lahvičku od značky Lovi. Konkrétně jde o anti-colic , se savičkou od 3 měsíců. Savička je nesmírně měkká na dotek, mléka z lahve vytéká tak akorát. Ani málo, ale ani moc. Líbí se mi modro/růžový design, díky kterému můžete s lahvičkou obdarovat kluka, ale i holku. Na víčku lahve je pak praktická odměrka. 

Poukázky

Naprosto nejužitečnější věc. Dávat peníze jen tak do obálky vám přijde příliš neosobní? Darujte poukázku. Zeptejte se, v jakém obchodě rodiče miminka nejčastěji nebo nejraději nakupují, kupte jí a hotovo. Nákup voucherů nabízí v dnešní době většina kamenných a dokonce i internetových obchodů. Já mám ráda i poukázky do supermarketů, protože jsou nesmírně univerzální. Můžete za ně koupit Sunar, plenky a v některých případech i oblečení.

Jídlo

Každé miminko toho dost sní a má velmi specifické požadavky na stravování. Děti do jednoho roku zkonzumují mnoho přesnídávek, dětských piškotů, jogurtů, příkrmů i různých pitíček. Co takhle připravit hezky bohatý balíček s mixem všeho zmíněného? Rodiče budou rozhodně rádi, pokud ulevíte rodinné pokladně a na chvíli nebudou muset vyrazit do obchodu.

Hračky

Asi nejrozporuplnější kategorie. Já osobně všechny vždy prosím, aby nedávali Sašovi hračky. Jeho “sklad” neustále obnovujeme. Vybíráme takové hračky, které ho něco naučí, pobaví a pokud možno jsou určeny pro jeho věkovou kategorii. Už tak se někdy nemůžeme hnout, protože na nás z každého rohu padá hromada hraček. Pokud byste nějaké miminko přece jen rádi potěšili hračkou, snažte se nejprve zjistit, jaké už dítě má. Pro prcky do jednoho roku jsou skvělá například chladící kousátka, malá leporela, hudební hračky (zde pozor na drobné součástky) nebo třeba velké plastové kostky. Mé konkrétní tipy na vánoční dárky – hračky, najdete již v tomto příspěvku. 

Oblečení

Kategorie, kde můžete opět velmi jednoduše šlápnout vedle. Znáte, jako velikost miminko aktuálně má? Nevyroste ještě do Vánoc? Trefila jsem se do vkusu rodičů nebo kousky zůstanou ležet ve skříni? Toto všechno byste měli před nákupem zvážit. Pokud se i přesto rozhodnete kupovat oblečení, doporučuji kupovat neutrální kousky. Proč miminko neobdarovat třeba hezkou a měkkou dekou nebo třeba hezkým ložním povlečením?

Má rada na závěr – vykašlete se na nějaká velká překvapení a vždy se raději rodiče miminka zeptejte, co aktuálně dítě potřebuje. Není totiž nic horšího, než mít doma hromadu plyšáků, kteří jen překážejí, skříň plnou kousků, které se vám nelíbí a snažit se předstírat, jak moc vás vánoční dárek potěšil.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).