Tipy na vánoční dárky pro děti do dvou let – hračky

V Deníku miminka jsem se vám v posledních měsících trošku odmlčela. Další velký díl připravuju na chvíli, kdy bude Alexovi rok a půl. Saša ale samozřejmě roste a vyžaduje stále více a více aktivit. S tím jsou spojené i hračky a pomůcky, které se snažím přizpůsobit jeho věku a zájmům. On sám si hodně vybírá a já jsem se rozhodla pro vás připravit pár tipů na ty opravdu TOP hračky, bez jichž si nedovedeme představit náš hrací (rozuměj každý) den. Možná vás inspirují třeba při nákupu Vánočních dárků.

Abych seznamu dodala trochu řád, rozdělila jsem hračky podle několika cenových hranic. Od těch doslova za pár korun, až po ty hodnotnější. V každém případě u dětí platí dvojnásob, že si mnohdy vyhrají s věcmi za pár korun, než se značkovými hračkami v řádech několika tisíc.

Hračky do 100 korun

Na nákup těch nejlevnějších a přitom velmi nápaditých a rozvíjejících hraček se mi osvědčila Ikea. Jednou z Alexových nejoblíbenějších hraček jsou skládací pohádky Mula.  Sada obsahuje celkem sedm různobarevných pohárků, které může dítě skládat na sebe nebo naopak do sebe. Cena věže je 49 korun.

Hračka, se kterou si pravděpodobně hrála už většina z nás a stále neztrácí na atraktivitě, je mazací tabulka. Dítě si něco načmárá, pohne knoflíkem, všechno se smaže a může čmárat znovu. My jsme tuto konkrétní kupovali v Tescu asi za 90 korun.

Hračky do 500 korun

Alex miluje knížky a má jich už pěknou hromadu. Já ho v téhle posedlosti podporuju a každou chvíli mu nějakou novou pořídím. Mezi naše aktuálně neoblíbenější patří dotekové knihy z Lidlu. Jedna stála kolem 120 korun a skvělé je na nich to, že kromě prohlížení nabízí dítěti také další aktivitu. Například vzorek srsti zvířátka k pohlazení nebo velká okýnka k otvírání.

Naprostým hitem už od alexových prvních narozenin je u nás farma se zvířátky. My jsme jí kupovali v našem oblíbeném Dráčiku. Kromě plastového domečku, který je moc hezky vyrobený, pevný a kvalitní, obsahuje také šest zvířat. Ta jsou poměrně velká, nemají na sobě žádné malé prvky. Nemusím se tudíž bát, že by mohl Alex něco z nich pozřít. Farma stála kolem 400 korun a byl to narozeninový dárek.

Poslední měsíc se z malého Alexe stává také kuchař. Pořídili jsme mu sadu na krájení zeleniny. Ta obsahuje sedm druhů zeleniny. Každý plod má dvě poloviny, které jsou slepené suchým zipem. V sadě je pak také prkénko a nůž, s jejichž pomocí dítě zeleninu překrajuje. Všechno je samozřejmě z plastu, dokonale tupé a zaoblené. Dá se koupit také podobná sada ovoce. Cena hračky byla necelých 200 korun.

Pro rozvoj dětí ve věku od 1 do 2 let je jsou skvělé různé vkládačky. U mnoha z nich jsem měla strach z toho, že některé obsahují příliš malé části nebo je nádoba na skládání poměrně chatrná. To rozhodně neplatí u kyblíku Fisher Price. Prvky jsou dostatečně velké, pevné a kyblík už vydržel několik regulérních rozsednutí. Cena se pohybovala kolem 280 korun a byl to opět narozeninový dárek.

Saša miluje taky nakládání a vykládání věcí. Ať už je to z nákupní tašky, z krabice s hračkami nebo třeba z jeho oblíbeného vozíčku. Ten je konkrétně od značky Abrick a byl kupovaný jako plný stavebnicových kostek. Ty jsou poměrně velké, hodí se tedy i pro menší děti. Saša ho tahá, skládá stavebnici nebo si do něj občas prostě jen sedne a chce se vozit. Cena vozíku a 60 kusů stavebnice byla 399 korun a kupovali jsme jej opět v Dráčiku.

Hračky nad 500 korun

Hračkou, ze které Saša už pomalu vyrůstá, ale přesto jí stále miluje, je miminkovské odrážedlo ve tvaru auta. Kromě klasické jezdící funkce, má také zvedací sedátko, pod které si Alex rád schovává všechno, co najde kolem sebe. Bohatá je také nabídka zvuků. Auto troubí, hraje, má na sobě otáčecí kolečka i plastový telefon. Pořizovací cena byla 799 korun.

Jaké oblíbené hračky má vaše dítě? Co byste doporučili ostatním maminkám/tatínkům vy? Na vaše tipy se budu těšit v komentářích pod příspěvkem. 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).