Kokosové kuličky á la Bounty

Poslední týden před Vánocemi je ideální pro přípravu nepečeného cukroví. Takže ani já jsem se tento rok nedržela zpátky a upatlala kromě úlků nebo rumových bomb taky nějaké ty novinky. Na jednu z nich vám právě teď přináším recept. Pokud máte rádi stejně jako já kokosové tyčinky obalené v čokoládě, určitě si přijdete na své i vy. 

Připravte si:

  • 300 gramů slazeného kondenzovaného mléka (3/4 plechovky)
  • 100 gramů jemně strouhaného kokosu
  • semínka z jednoho vanilkového lusku nebo 1 lžička pasty z vanilkových lusků
  • 100 gramů čokolády na vaření (ideálně alespoň 50% kakaa)
  • 1 lžička ztuženého tuku

Do větší misky si dejte kondenzované mléko, kokos i vanilku. Všechno důkladně promíchejte. Výsledná směs by měla být hezky lepivá, ale naopak nesmí být příliš tekutá. Dlaně si namočte do vody, lžičkou uždibujte části hmoty a mezi dlaněmi z ní vytvářejte hezké kuličky. Ty pokládejte na talíř vystlaný alobalem.

Čokoládu si společně s tukem rozpusťte. Každou kuličku pomocí lžičky obalte v čokoládě, vyndejte a nechte nejlépe na mřížce zaschnout. Pokud chcete mít kuličky z venku zasněžené, posypte je po namočení v čokoládě ještě trochu kokosem.

Po ztuhnutí čokolády kuličky uložte nejlépe do plechové krabičky a uchovávejte v chladnu (například ve spíži).

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).