Testování Ceresit stop vlhkosti

Ve spolupráci s portálem žena-in.cz jsem pro vás během posledního měsíce testovala Ceresit stop vlhkosti Aero 360°. Princip tohohle přístroje je jednoduchý – rozbalíte ho z krabice, otevřete, vybalíte velkou modro-bílou tabletu, zavřete a umístíte na vhodné místo. K čemu je vlastně Ceresit Aero 360° dobrý? Název vypovídá za všechno. Hodí se všude tam, kde je přemíra vlhkosti.

Je ideální například do spíží, kde dochází ke střetu chladna z venku a tepla z zevnitř. Voda se hezky sráží a vlhkost je na světě. Nebo co taková koupelna…taky si rádi napustíte horkou vanu plnou voňavé pěny a manžel pak pobíhá, otevírá okna a nadává, že je všude plno páry? Přesně pro tyhle situace je vhodný výrobek Ceresit. Umístíte ho do inkriminované místnosti a necháte ho pracovat.

Jak to tedy bylo během testovacího měsíce u nás doma? Celý přístroj s novou tabletou jsem umístila do místnosti, kde nás vlhkost trápí nejvíce – do kuchyně. Během prvních asi pěti dní se v nádobě začala objevovat modrá tekutina. Ta se s různou intenzitou uvolňovala během celé doby testování v závislosti na tom, jak moc se v místnosti vařilo a přibývalo tak vodní páry. Celá jedna tableta vydržela do úplného rozpadnutí jeden měsíc, během kterého byla umístěna  ve velmi extrémním prostředí. Ke konci z ní zbylo opravdu jen torzo.

Pozitiva: Přístroj skutečně sbírá vzdušnou vlhkost. Je super jako podpůrný prostředek v nějakému dalšímu odvlhčovači vzduchu. Nové kapsle se dají koupit téměř v každém obchodním řetězci, přístroj má poměrně přijatelný design, nevydává žádný zvuk, nepotřebuje zdroj energie.

Negativa: Poměrně vysoká cena jedné kapsle – pohybuje se kolem 80 korun. Sám o sobě systém bohužel v naší kuchyni nic moc nezmohl. Stěna postižená vlhkostí se tvářila bohužel po celé testování stále stejně.

Přístroj má tedy svá pro i proti. Rozhodně bych ho nezatracovala, pokud je problém s vlhkostí menší, nebála bych se Ceresit stop vlhkosti Aero 360° použít. Do místností, ve kterých se například vaří, bych jej však nedoporučovala. Není schopen pobrat takové množství vody ze vzduchu. 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).