Není puding jako puding

Puding je jídlo určené pro nedělní odpoledne. Jindy jej prakticky nepřipravuji. Proč? Od dětství jsme si čas od času dělali puding právě v neděle, kdy bylo volněji a byl čas si udělat tuhle svačinku s piškoty a ovocem. Puding je také častou součástí receptů na různé dezerty. Já se snažím vždycky dbát na to, abych používala puding kvalitní. Dlouhodobým testováním jsem dospěla k závěru, že se vyplatí trochu si připlatit a pořídit kvalitnější a zavedenou značku pudingů. Za mě je jasným dlouhodobým vítězem Dr. Oetker.

Kupuji hlavně vanilkové a čokoládové pudingy. V poslední době mě moc mile překvapila novinka od Dr. Oetker a to proteinový puding. Chuťově je moc dobrý, skvělá je vanilková varianta, která obsahuje velmi výrazný extrakt z vanilky Bourgon. Velkou výhodou je výborná výživová hodnota, obsahuje celých 22% proteinů. Uvařit jej můžete z klasického kravského nebo i rostlinného mléka. Připravuje se v malinko jiném poměru, než je zvykem u klasického pudingu. Z jednoho pytlíku vytvoříte 2 porce a míchá se pouze s 300 mililitry mléka. Přidat jej můžete samozřejmě i místo klasického pudingu třeba do krémů. Jen dejte pozor, je malinko hutnější.

Co mě u Dr. Oetker hodně baví, jsou prémiové příchutě pudingů. Kromě toho, že si můžete udělat dobrotu jako svačinku jen tak do misky, skvěle se hodí právě k dochucení různých dezertů. Moc dobrý je třeba pistáciový, karamelový nebo mandlový. Mňam.

Jaké jsou vaše zkušenosti s pudingy? Máte oblíbenou značku nebo je vám jedno, kterou použijete? Máte oblíbenou příchuť pudingu?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).