Téměř zdravé sušenky s kokosovým cukrem

Jeden recept s BIO kokosovým cukrem jsem vám již před několika dny přinesla. Trocha tohohle zdravého sladidla mi ještě v pytlíku zbyla a já jsem ho samozřejmě musela využít. Upekla jsem tedy zdravější verzi mých oblíbených sušenek. Protože jsem to ale prostě já, nemohla jsem vynechat taky trošku nějaké té sladké neřesti. No prostě čokoládičky, že ano :).

Recept jsem pro vás připravila v rámci výzvy se serverem Blogerky.cz a firmou Empower Supplements.

Na cca 25 sušenek si připravte:

  • 100 gramů změklého másla
  • 120 gramů BIO kokosového cukru
  • 1 vejce
  • 240 gramů hladké mouky 00
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku nasekané hořké čokolády

Do misky si dejte změklé máslo, kokosový cukr a vejce. Vezměte si metličku a důkladně prošlehejte, než vznikne pěna. V druhé misce si smíchejte hladkou mouku, sodu a sůl a následně vmíchejte do tekuté směsi. Pokud vám to půjde ztuha, použijte ruce. Máslo trošku povolí a těsto se mnohem lépe spojí. Výsledek je hutnější hmota, která hezky drží tvar.

Na plech si připravte pečící papír. Vezměte si lžíci a z těsta uždibujte stejné kousky, mezi dlaněmi z nich vždy uhněťte kuličku, kterou lehce promáčkněte a položte na plech. Mezi jednotlivými sušenkami nechte trošku místa, protože se vám při pečení >>rozlijí<<. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte po dobu 25 minut.

Po vychladnutí uchovávejte sušenky v uzavíratelné dóze, aby zbytečně nenavlhly.

[box]TIP: Do sušenek můžete přidat také další přísady. Například kokos, oříšky nebo třeba sušené ovoce.[/box]

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).