Kuřecí miniroládky

Kuřecí prsa jsou samy o sobě poměrně suché maso. Tyto roládky však zajistí, aby maso zůstalo šťavnaté a zároveň bylo velmi chutné.
Příliš často masové rolády nedělám. Mám raději čistou chuť masa, kuřecí je však takovou výjimkou. Drůbež celkově nemá vlastní chuť, potřebuje důkladněji dochutit a je nutné jí vhodně kombinovat s výraznějšími potravinami. Zejména proto jsem v tomto receptu spojila několik svých oblíbených surovin, které se mají dohromady velmi rády.

Na 4 porce si připravte:

  • 2 kuřecí prsa
  • 80g nivy4 plátky anglické slaniny/česnekového boku
  • polovina menší cibule
  • sůl, pepř, paprika a sušený granulovaný česnek
  • potravinářský provázek, případně párátka
  • potravinářská fólie
  • olej

Kuřecí prsa podélně rozkrojíme tak, abychom je mohli rozložit jako list. Musíme je tedy v určitém místě nechat nerozřezané.  Maso pokryjeme potravinářskou fólií a důkladně jej rozklepeme paličkou. Plocha by měla být co největší, pozor však na to, aby se vám neudělala v mase díra. Nyní jej osolíme (kuřecí vždy více), opepříme a posypeme paprikou a sušeným česnekem. Roládu budeme rolovat tak, aby byla delší a né širší. Tedy na dlouhou stranu cca 1 cm od kraje poklademe 2 plátky anglické slaniny, na ni poklademe malé špalíčky nivy a přidáme na tenké plátky nakrájenou 1/4 malé cibule. Nyní nás čeká nejtěžší část, budeme rolovat a motat. Postavíme se tak, abychom měli dlouhou pokladenou stranu nejblíže k sobě. Boční konce ohneme směrem dovnitř a od dlouhé strany pokladené surovinami budeme rolovat. Jakmile máme roličku hotovou, vezmeme si potravinářský provázek a celou jí omotáme. Pokud se nám to nepodaří úplně dokonale, tak si můžeme pomoct párátky. Pozor, aby jste roládu neprobodávali celou skrz na skrz. Sýr by mohl vytékat.
Rozpálíme si olej v pánvi a roládky pomalu opékáme ze všech stran, celkově asi 7 minut na střední plameni. Necháme trochu vychladnout, opatně zbavíme provázku a nakrájíme našikmo. Nejlepší přílohou jsou nové brambory uvařené na kostičky ve slupce. Po uvaření je doplníme máslem a hromadou nahrubo nasekané petržele.
Hodnocení: Je to rychlé, chutné a zároveň jiné než si udělat pouhý >>steak<<. Nevýhodou je poměrně problematické balení rolády, které může být pro začátečníky poměrně náročné. Rozhodně se to chce nevzdávat se, zvládnete to! 🙂
Body: 3/5  – Neurazí ani nepřekvapí. Není to nic světoborného, ale kombinace nivy, slaniny a kuřecího je již ověřená.
Co vy? Jakou přípravu kuřete preferujete?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).