Domácí mléčný řez

Z tohoto receptu budou určitě nadšení ti, kteří mají doma malé děti nebo mlsného přítele či manžela. Nebo snad i vy patříte mezi milovnice(níky) prodávaného mléčného řezu? Musím říct, že chuť řezu je malinko jiná, ale dovolím si konstatovat, že dokonce lepší!
Předpis na mléčný řez byl ukrytý v mém sešitě na recepty více než rok. Jednou za čas jsem si na něj vzpomněla a říkala si, že jej někdy musím zkusit. Když jsem před nedávnem nevěděla, co upéct na víkend, konečně na něj došla řada. Recept jsem našla před hodnou dobou na jednom profilu na facebooku, bohužel už si přesně nepamatuji, kde.

Připravte si:

  • 7 vajec
  • 10 lžic cukru
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 5 lžic kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 125 g másla
  • 4-5 lžic tekutého medu + cukr

Výroba těsta je opravdu velmi jednoduchá, vyšleháme si celá vejce s cukrem. Poté zašleháváme olej a kakao, nakonec vmícháme mouku promísenou s kypřícím práškem. Pozor na tu mouku, já jsem měla větší vejce a tak byla směs příliš tekutá. Doslova hnědá voda, takže jsem musela přidat další 4 lžíce mouky.  Těsto by mělo být řidší než například na piškot. Důkladně hmotu promícháme a rozdělíme jí na dvě části. První část vlejeme na pečícím papírem vyložený plech, uhladíme do stejně vysokého plátu a dáme upéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C, stejně to poté uděláme také s druhou polovinou těsta. Necháme vychladit.

Mezi tím si můžeme připravit náplň tím, že smícháme tvaroh, změklé máslo a med. Přestože nejsem velký příznivce sladkého, musela jsem směs po ochutnání docukrovat. Záleží samozřejmě na vaší chuti.
Na spodní plát namažeme tvarohový krém, přiklopíme druhým plátem. Pokud chcete mít strukturu jako z obchodu, tak v této chvíli máte už pokoj. Já jsem však ještě celý dezert polila roztopenou čokoládou s trochou ztuženého tuku.

Hodnocení: Znám i lepší recepty, ale věřím, že hlavně pro děti, bude tento ideální. Je lehký, chutný a rozhodně lepší než kupované “dobroty” ze supermarketů.

Body: 3/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).