Domácí lemon curd

Ano, čtete správně. Nakonec jsem se odhodlala a pokusila se vytvořit domácí lemon curd, o kterém jsem vám psala nedávno. A víte co? Je k nerozeznání od toho, který si za 80Kč odnesete z Marks&Spencer. 
Použila jsem ten nejjednodušší recept, který jsem našla na jamiemaganize.nl, mimochodem tento časopis vám mohu vřele doporučit. Složení jsem srovnala s popiskem na skleničce s >>kardem<< kupovaným a mimo Eček a sicilských citrónů, vše sedělo.

Připravte si:

  • 4 citróny, nejlépe BIO
  • 125 g másla
  • 225 g cukr krystalu
  • 4 vejce
Příprava je opravdu jednoduchá, doporučuji však v tento den vynechat posilovnu, protože budete míchat a míchat. Citróny důkladně omyjeme, ošušíme a ze tří z nich ostrouháme kůru. Do rendlíku si připravíme šťávu ze 4 citrónů společně s kůrou, máslem a cukrem. Zapneme si sporák na nejnižší výkon a za stálého(!!!!!!!!!!!) míchání zahříváme dokud se všechny složky nerozpustí a nespojí. Nyní sejmeme z plotny a připravíme si do misky 4 celá vejce, která pořádně ručně metličkou prošleháme. Je důležité, aby se bílky se žloutky dobře propojily. Do odstavené hmoty pomalu a po částech zašleháme vejce, jakmile se nám směs spojí, tak jí vrátíme zpátky na plotnu. Je nutné, aby jste měli sporák opět na nejnižší výkon a mícháme, mícháme a mícháme. Jakmile nám směs začne probublávat, tak za stálého míchání (!!!!!!!!) vaříme 10 minut. Poté sejmeme z plotny a nalejeme do horkou vodou dezinfikované sklenice. V lednici by měl domácí lemon curd vydržet 14 dní.
Hodnocení: Je to fyzicky náročné, ale rozhodně doporučuji!!!! Mňam
Body: 5/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).