RECENZE: Proteinové smoothie KetoFit

Musím říct, že nejsem v rámci stravování vždy úplně disciplinovaná. Dost flákám hlavně snídaně a svačiny. Občas zkrátka přemýšlím, co bych si vlastně dala a nakonec skončím u toho, že si dám až oběd nebo večeři. Obecně mívám problém jíst hlavně po ránu tuhou stravu. Když mi přišla nabídka vyzkoušet proteinové smoothie od KetoFit, zdálo se to jako fajn alternativa k běžnému jídlu. Taková záchrana, když zase nebudu vědět, co si dát.

Já konkrétně jsem otestovala variantu veganského proteinového smoothie jahoda+jablko+banán a kokos. Kromě uvedeného ovoce obsahuje výrobek také chia a konopná semínky, hrách a rýži. Podle obalu by měl nápoj fungovat jako plnohodnotná náhrada vyvážené stravy. Já bych asi byla s takovýmto tvrzením opatrná, stále jsem zastánkyní rčení “všeho s mírou”. Nicméně, obsahuje celé spektrum vitamínů (např. A,D,E,C ad.) a také minerálních látek (vápník, fosfor, draslík, železo ad.). Takže jednou za čas, rozhodně neublíží a může být ku prospěchu.

Pro přípravu jedné porce jsem smíchala 250 mililitrů rostlinného mléka s 2 odměrkami sypké nápojové směsi. Všechno promíchala (bohužel jsem nedostala k nápoji shaker, takže to byla trochu práce), přelila do misky, nechala odstát a hotovo. Výsledný nápoj je hustotou asi jako klasické smoothie. Co mě však trochu překvapilo, byla výsledná chuť. Díky vysokému obsahu hrachového proteinu chutná výsledek trochu jako hrachová polévka s ovocným nádechem a lehkým “moučným” základem. Nicméně, zatímco mně chuť příliš nevyhovovala, například manžel byl nadšený. Je to tedy dost o tom, jaký máte vkus na jídlo a co máte rádi.

Po jedné porci smoothie KetoFit jsem měla poměrně dlouho pocit sytosti a opravdu jsem si pocitově připadala jako po plnohodnotném jídle. Svou základní funkci – nahradit běžné jídlo alternativou s vysokou výživovou hodnotou, tedy plní výrobek velmi dobře. Jedna připravená porce má přibližně 221,5 kcal a obsahuje 20,8 gramů bílkovin, 3,8 gramů vlákniny a 7,2 gramů tuku. Abyste si mohli udělat lepší přehled, jak smoothie hodnotím, připravila jsem pro vás tabulku kladů a záporů.

Klady proteinového smoothie KetoFit jahoda+jablko+banán+kokos:

  • plnohodnotná náhrada běžného chodu
  • množství vitamínů a minerálů bez nutnosti jiných potravinových doplňků
  • veganský výrobek
  • praktická nádoba na závit s odměrkou
  • struktura smoothie tak akorát – ani příliš husté ani příliš řídké (ideální ke svačině například)

Zápory výrobku:

  • poměrně výrazná hrachová chuť
  • obtížnější rozmíchání v tekutině

Já osobně nejsem příliš člověk, který by podobné výrobky v běžném životě užíval. Nicméně myslím si, že zejména pro pracovně vytížené lidi, osoby v redukci váhy nebo sportovce, může být KetoFit smoothie skvělým pomocníkem pro usnadnění života či hubnutí. Kromě toho KetoFit nabízí  celou řadu produktů, které je možné vzájemně kombinovat a vytvářet si tak pestrý jídelníček. Za mě jde o příjemné doplnění běžného jídelníčku, zejména ve chvílích, kdy nemám příliš času nebo nemám chuť na klasickou pevnou stravu. Na specifickou chuť nápoje se jistě dá také zvyknout.

Jak to máte Vy? Používáte podobné produkty? Jste s nimi spokojeni? Jaký je Váš důvod, proč je užíváte?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).