Rychlá tvarohová pomazánka s uzeným lososem

Co si vybavíte, když se řekne – školní svačina? Jedna z prvních asociací s tímto slovem je pro mě pomazánka. Nějaká zajímavá, rychlá a samozřejmě chuťově výborná. Právě taková je tahle pomazánka – krásně vydatná díky tvarohovému základu, lehce kořeněná díky kopru a bohatá díky uzenému lososovi. Ideální jako svačina do školy/práce nebo třeba doplněná zeleninovou přílohou jako večeře.

Připravte si:

  • 250 gramů tvarohu (balený ve staniolu)
  • 100 gramů uzeného lososa
  • 2 lžíce tučnější zakysané smetany
  • 50 mililitrů smetany ke šlehání
  • 1 zelená cibulka
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • sůl, pepř
  • pečivo k podávání nebo crackery – například novinku od TUC – TUC Bakefuls

Do středně velké misky dejte tvaroh, přidejte k němu oba druhy smetany a směs společně vymíchejte. Uzeného lososa rozložte na plátky (pokud není krájený na plátky, nakrájejte jej na ně) a nožem jej nasekejte na velmi drobné kousíčky. Nakrájeného lososa přidejte do mísy, jarní cibulku a také kopr nakrájejte nadrobno a taktéž přidejte do směsi. Všechno důkladně promíchejte. Pomazánku osolte a opepřete.

Při podávání mažte na pečivo a ozdobte jarní cibulkou.

[box]TIP: Pomazánku můžete také servírovat na jednohubky. Originální vytvoříte tak, že pomazánku namažete místo pečiva na crackery. Já jsem otestovala mini crackery TUC Bakeful, které jsou vyráběny v ideální malé velikosti, připravované v troubě (nejsou tedy mastné), velmi křupavé a mají příjemné příchutě, které mohou kanapky skvěle doplnit. Vyzkoušet můžete příchuť sweet chilli, krémomový sýr s cibulí nebo tradiční solené. V balení je crackerů tak akorát, právě na jeden talíř jednohubek. Vaše hosty tak zaujmete originálním podáním a zároveň příjemným chuťovým rozměrem pomazánky.  [/box]

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).