TEST: Parní čistič Kärcher SC2

Díky spolupráci s portálem pro ženy Žena-in a společností Kärcher se mi opět dostal do ruky šikovný pomocník na úklid domácnosti. Z aku stěrky na okna se stal můj věrný sluha a už si bez ní nedovedu představit domácí práce. Tentokrát jsem měla možnost vyzkoušet parní čistič, který nese označení SC2 Deluxe Easyfix.

Tento parní čistič není prvním, který se mi už dostal do ruky. Proto mě překvapilo poměrně malé balení přístoje. Nicméně, uvnitř bylo skutečně vše, co výrobce slibuje. Samotné tělo přístroje je příjemně malé, tedy dobře uskladnitelné a designově velmi povedené. Pro Kärcher typickou žluto-černou kombinaci doplňuje kulatá světelná LED signalizace nahřátí přístroje. Velmi snadno tedy po naplnění stroje a jeho zapnutí poznáte, že je připraven k použití. Jednoduše se celý zeleně rozsvítí.

Využití přístoje výrobce slibuje opravdu široké. Díky horké páře by se měly zlikvidovat téměř všechny bakterie a špína.

SC2 má ve své základní výbavě několik nástavců. Za mě je nejvíce využitelný kulatý kartáček, který se nasadí na parní pistoli a vysílá silný proud páry. Zároveň můžete kartáčkem mechanicky dočistit zbývající nečistoty. Je tedy ideální pro čištění umyvadel, vodovovních baterií, spár a další sanity. Já jsem se pustila právě do čistění umyvadla, a ikdyž jsem si myslela, jak je čisté, tlak páry zejména v okolí chromované výpusti, objevil spoustu ukrytých nečistot.  Voda, která po čištění odtéká, není rozhodně čistá. Nádstavec s kartáčkem jsem vyzkoušela také na vyčištění topení. Právě mytí topení bytostně nesnáším. S CS 2 to šlo raz dva a topení jsem následně pouze otřela mokrým hadrem, abych odstranila zbytky špinavé vody.

Dobře se mi jevil také nástavec na čištění podlahy. Na parní pistoli připevníte 1-2 tyče (podle toho, jakou délku potřebujete), na jejich konec nainstalujete sadu na čištění podlahy s kloubem a podlahovou hubicí. Můžete tak “vytřít” dlažbu v celé koupelně a zničit bakterie bez použití chemie. Vše jde rychle a výsledek je opravdu kvalitní. Za mě super věc je štítek připevněný na čistící utěrce podlahové hubice. Ten nohou po čištění jednoduše přišlápnete a nemusíte tak přijít vůbec do kontaktu se špínou. Díky kloubu můžete vytřít také prostory pod skříňkami, umyvadlem a v dalších hůře dostupných místech.

Z hlediska ovládání jako matka dětí určitě oceňuji bezpečnostní pojistku na pistoli, která zajistí, že nebude pára unikat. Dobře se hodí i dva stupně intenzity páry, které si můžete zvolit. Dobře fungují také návleky z mikrovlákna, které pomůžou zachytit ocházející špinavou vodu zejména z hladkých povrchů.

Na závěr jsem se rozhodla Vám shnout mé postřehy (pozitivní i negativní) k Kärcher SC2:

PLUSY

  • čištění a dezinfekce bez použití chemie a čistících prostředků
  • jednoduché ovládání
  • velké množství nástavců
  • rychlé nahřátí přístroje (cca 5 minut)
  • dětská pojistka, návleky z mikrovlákla

 

MÍNUSY

  • malý objem nádoby na vodu (1 litr)
  • hubici pro péči o textil nebo okenní hubici si musíte dokoupit zvlášť

 

Celkově můžu tedy Kärcher SC 2 doporučit. Vyčistila jsem s ním veškeré nečistoty, je bezpečný a velmi dobře ovladatelný. Nepřišla jsem na žádnou zásadní vadu nebo problém. Pokud máte však podobně jako já větší byt nebo dům, doporučila bych Vám spíše pořídit si některý z jeho větších bratrů – typ SC 3, SC 4 nebo SC 5. Nabízejí totiž větší výkon či nádrž a na jedno nahřátí můžete vyčistit mnohem větší plochy. Zejména, pokud přístroj používáte pro čištění podlahy.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).