TESTOVÁNÍ: Zmrzlina Dr. Oetker

Značku Dr. Oetker asi všichni známe. Kypřící prášky do pečiva, vanilkové cukry, pudinky i různé ztužovače patří k běžným surovinám, které snad každý z nás pravidelně používá ve své kuchyni. Tentokrát přišla značka trh s novinkou ve formě “instantní” zmrzliny, kterou jsem pro vás měla možnost ve spolupráci s portálem žena-in vyzkoušet. 

Výrobek se prodává v roztomilých pytlících s růžovými proužky a můžete si vybrat hned ze dvou příchutí – vanilkové a také čokoládové. Princip výroby je opravdu jednoduchý a zvládne ho snad každý – do vyšší nádoby si připravíte 150 mililitrů chlazeného plnotučného mléka nebo smetany, přidáte obsah sáčku a tři minuty šleháte na plný výkon. Během této doby vám vznikne hezky hustá směs. Tu si můžete vylepšit přídavkem různých dalších dobrot – například sušenek, čerstvého i mraženého ovoce nebo třeba oříšků.

Zmrzku pak už jen nalijete do uzavíratelné plastové krabičky, uložíte na hodinu do lednice a pak alespoň na 5 hodin do mrazáku. Jaký byl tedy výsledek mého “pokusu”?

Pustila jsem se do přípravy čokoládové zmrzky s malými kousky čokolády, fázi šlehání jsem zvládla bez problém a nakonec přidala další nadrobno nasekanou vysokoprocentní čokoládu. Všechno dala chladit a pustila se do ochutnávání. Musím říct, že mě výsledek příjemně překvapil. Zmrzlina má správnou strukturu, není přemražená, chutná smetanově a díky možnosti různých přídavků vytvoříte téměř nekonečné množství kombinací. Kromě výtečné chuti oceňuji také to, že k přípravě zmrzky nepotřebuje žádný speciální přístroj (například zmrzlinovač). Snad jedinou nevýhodou může pro někoho být sladkost zmrzliny, kterou nemáte možnost příliš ovlivnit a cukr je již součástí namíchané směsi. 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).