Domácí nakládaný hermelín

Před nedávnem jsem vám přinesla recept na domácí utopence. Aby všem těm nezdravým dobrotám nebyl hned tak konec, pustila jsem se ještě do přípravy vlastnoručně nakládaného hermelínu. Ten je totiž ideální jako poslední záchrana, když už vaše lednička nenabízí nic moc k jídlu. Prostě sáhnete do sklenice, vylovíte >>hermoše<< a máte super večeři nebo sváču. K zahození není hermelín ani pro (ne)očekávanou návštěvu, kterou chcete pohostit.

Nakládání je velmi jednoduché. Použité suroviny a jejich množství můžete obměnit podle toho, co máte rádi. Jedinou nevýhodou je fakt, že hermelín není ihned vhodný ke konzumaci. Pro správný výsledný efekt je totiž nutné nechat ho alespoň týden uležet v chladnu.

Připravte si:

  • 4 hermelíny
  • 1 beraní roh (pálivá paprika)
  • 1 lžičku červené sladké papriky
  • 1 lžičku sušeného česnekového prášku
  • špetka soli
  • 1 velká cibule
  • mletý pepř
  • bobkové listy
  • celý pepř, nové koření, beraní rohy či další suroviny pro dokončení
  • slunečnicový olej

Hermelíny si nejprve podélně rozřízněte. V malé mističce si smíchejte sůl, sladkou papriku a česnekový prášek. Každou jednu polovinu hermelínu pak vytvořenou směsí lehce posypejte a také opepřete. Cibuli si nakrájejte na tenká kolečka, beraní roh pak na tenké proužky. Na jednu půlku hermelínu položte několik cibulových kroužků, proužky beraního rohu a vše přiklopte druhou půlkou sýra. Stejný postup opakujte i s dalšími třemi hermelíny.

Připravte si dostatečně velkou a uzavíratelnou sklenici. Připravené naplněné hermelíny pak do sklenice vložte a lehce přimáčkněte. Okolo hermelínů vložte bobkové listy, nové koření, celý černý pepř a klidně také celé beraní rohy. Celou sklenici pak vyplňte slunečnicovým olejem, uzavřete důkladně víčkem a uložte do lednice. Zde nechte uležet po dobu minimálně sedmi dní.

Hermelíny jsou po týdnu krásně měkké, ochucené a uleželé. Samozřejmě platí, že čím déle je necháte v oleji, tím více chutí do sebe nasají. V lednici je můžete bez problémů skladovat po dobu minimálně tří měsíců. Nicméně, můžu vám téměř zaručit, že se tam tak dlouho nezdrží :).

[box]TIP: Směs sladké papriky, sušeného česneku a soli můžete nahradit jiným oblíbeným kořením. Vznikne tak nespočet různých chuťových variací. [/box]

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).