Mini pavlova

Možná už jste o tomto dortíku slyšeli. Pavlova pochází z Austrálie, kde jí pojmenovali podle ruské balety Anny Pavlovové. Je velmi lehounký a vzdáleně může připomínat naše sněhové pusinky. Pokud se vám však nechce pouštět do klasické velké verze, vyzkoušejte tuto moji, miniaturní. 

Připravte si:

  • 2 bílky z velkých vajec
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 1 smetanu ke šlehání
  • 1 ztužovač smetany
  • ovoce na ozdobení – není nutné
  • potravinářské barvivo – není nutné
Vaječné bílky si dáme do mísy a pomalu šleháme dokud nám metličky šlehače nebudou při vyzvednutí ze sněhu dělat špičky. Když tato chvíle přijde, začneme do sněhu přisypávat po lžících  krupicový cukr. Poté můžeme přidat také trochu potravinářského barviva, pokud chceme mít pavlovy barevné.
Vznikne nám krásně tuhá sněhová směs, kterou si přemístíme do pytlíku se zdobící špičkou a přesuneme se s ním k plechu vyloženém pečícím papírem. Na ten stříkáme pavlovy následujícím způsobem – nejprve uděláme spirálu jako základ korpusu o průměru cca 5 cm a následně několikrát obkroužíme její vnější okraj. Vznikne nám tak takový košíček s dnem.
Plech vložíme do trouby vyhřáté pouze na 80°C a necháme jej v ní po dobu 1,5 hodiny. Když čas uplyne, troubu vypneme a plech v ní necháme až do vychladnutí dojít.
Hotové korpusky sundáme z plechu a plníme je šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Pokud chceme dezert svěžejší, můžeme dozdobit ovocem, například malinami nebo borůvkami.
Hodnocení: Dezert je opravdu velmi křehký. Dejte si však pozor na jednu věc. Korpusky plňte vždy až těsně před podáváním. Šlehačka by vám je jinak velmi rychle rozmočila.
Body: 4/5

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).