Čokoládové brownies

Já vím, já vím. Frekvence přidávaných příspěvků teď není úplně ideální. Ale znáte to, práce, škola a člověk má večer tak prázdnou hlavu, že by ho nenapadlo si namazat ani chleba s máslem :). Ale nebojte, dneska pro vás mám další můj oblíbený recept. Pokud se také držíte heslem, kde je čokoláda, to nemůže chutnat špatně, tak čtěte dál :)…
Brownies je taková klasika. Vypadá jako obyčejná buchta, ale plná čokoládová chuť jí naprosto převyšuje. Navíc není vyhnaná na žádném kypřícím prášku. Co vy, máte taky tip na nějaké super recepty s čokoládou?

Na množství na menší plech si připravte:

  • 300 g hořké čokolády
  • 250 g másla
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 balení vanilkového cukru (nebo 3 lžičky domácího)
  • 6 vajec
  • 250 g cukr moučky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
Pokud budete recept dělat tak jako já na pekáček, tak postačí pouze polovina surovin.
Připravíme si vodní lázeň. Pro ty, kteří nevědí – do nižšího kastrůlku dáme vařit cca 2-3 cm vody a počkáme až začne vařit. Poté snížíme plamen a na kastrůlek postavíme ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala vody. Do misy nalámeme čokoládu a dáme celé máslo. Počkáme až se vše rozpustí a hezky promícháme metličkou. Poté misku sejmeme z vodní lázně a přidáme do ní oba cukry, sůl a kakao. Vše důkladně promícháme a s metličkou v jedné ruce postupně přidáváme po jednom vajíčku a zašleháváme je. Je důležité, abyste je všechna do teplé směsi nedali najednou, mohly by se vám díky pomalému rozmíchání >>uvařit<<.  Pokud by vám hmota opravdu hodně ztuhla, tak jí můžete maličkou přihřát, ale mně se to zatím nestalo. Nakonec přidáme mouku a vše důkladně promícháme.
Troubu si rozpálíme na 175 °C a pekáček (nebo plech) vyložíme pečícím papírem. Pokud vám bude v nádobě špatně držet, je lepší jej pořádně pomuchlat (zmačkat) a pak zase rozložit. Bude se vám mnohem lépe tvarovat. Směs na těsto nalejeme do pečící nádoby a dáme péct na 25 minut. Často se povrch buchty vyfoukne a popraská, ale jak jsem se dočetla na internetu, je to naprosto v pořádku a žádoucí :). Jupí.
Hodnocení: Pro milovníky čokolády rozhodně super věc a taky docela rychlovka. Jenom co si budeme povídat, není to zrovna odtučňovací dieta :)))).
Body: 4/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).