Mramorované valentýnské sušenky se srdíčky Haribo

S mým poněkud umírněným vztahem k Valentýnu jsem vás obeznámila už minule. Dneska přišel čas ukázat si také jeden nový recept na drobnost, kterou můžete svému miláčkovi udělat radost. Zejména, když ti chlapi to sladké ve většině případů tak zbožňují. Pokud nejste stejně jako já na opulentní dary, budou pro vás tyhle >>srdíčkové<< suchárky přesně to pravé.

Připravte si:

  • 125 gramů másla
  • 100 gramů cukr krupice
  • 1 vejce
  • 270 gramů hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • několik kapek gelových potravinářských barev – červená (nebo sypké potravinářské barvivo)

K dekoraci fotografií jsem použila valentýnské bonbony – Haribo Liebesherzen. Srdíčka jsou šťavnatě jahodová a doplňuje je příjemná vrstva pěny. Potěšte s nimi Vašeho miláčka.

Máslo si vyšlehejte společně s cukrem do pěny, poté přimíchejte vejce. V míse si smíchejte mouku, vanilkový extrakt, sůl a kypřící prášek. Vzniklou sypkou směs po částech vmíchejte do vyšlehané pěny. Výsledné těsto si rozdělte na dvě poloviny. Jednu zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice, druhou obarvěte potravinářskými barvami a taktéž dejte chladit. Nyní máte minimálně na šedesát minut pohov.

Po vychlazení si obě těsta rozkrojte na čtyři díly. Ty k sobě přiložte na střídačku, vytvořte tedy takovou mozaiku – červené těsto, světlé, červené atd. Pouze velmi lehce rukama promačkejte, aby se barevné části mírně propojily. Je důležité to však s mačkáním nepřehnat, aby měly sušenky hezké mramorování. Poté si pomoučte vál a těsto přes potravinářskou fólii vyválejte na tloušťku asi 4 mm. Vykrájejte srdíčka, která následně upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Bude to trvat asi 17 minut.

Nyní můžete mít hotovo. Pro mě však byly výsledné sušenky příliš tvrdé a suché. Proto vám je doporučuji promazat višňovou nebo jahodovou marmeládou, slepit vždy dvě k sobě a nechat alespoň týden odležet v chladu. Pak jsou opravdu výtečné. Vzdáleně mi připomínají klasické vánoční linecké cukroví, pouze trošku hutnější.

 

 

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).