Čokoládové cookies podle Nigely Lawson

Musím přiznat, že jsem o Nigelle Lawson slyšela poprvé až díky českému vysílání její kuchařské TV show. Poměrně brzy jsem si však tuto ženu kyprých tvarů (alespoň v poslední řadě tomu tak již bylo :))) oblíbila. Tu vášnivost a lásku, se kterou dokáže o jídle mluvit, si nejde nezamilovat.

Připravte si:

  • 1 celé vejce
  • 150 g tmavého cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 100 másla
  • vanilkový cukr
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 g nasekané čokolády
  • 1 prášek do pečiva
Postup je velmi jednoduchý. Pokud nemáte zrovna nejlepší odhad, doporučuji si vše podstivě odvážit. Při prvním pokusu byly mé sušenky krásně nadýchané, měly typickou popraskanou strukturu a na oko byly rozhodně pohlednější než druhý pokus, který vidíte na fotografii.  Chuťově však byly stejně perfektní. Celé vejce ušleháme společně s tmavým cukrem do řídší pěny. Pomalu zašleháme máslo a vanilkový cukr. Mouku si smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme jí do vaječné směsi. Nakonec příjde na řadu nasekaná čokoláda a kakao. Vše dobře promícháme. Teď k té “patlací části”… pokud máte dost odvahy, doporučuji zavolat děti :)). Čajovou lžičkou odkrajujeme zhruba stejné části těsta a vytváříme z nich na plech vyložený pečícím papírem kuličky. Nemusíte se bát, kuličky se v troubě krásně roztečou na správný sušenkovitý tvar. Pečeme 18 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C, jakmile je vytáhneme z trouby necháme je ještě 5 minut dojít na teplém plechu. Pozor! Nezapomeňte je pak sundat, aby Vám nezčernaly.
Hodnocení: Musím říct, že se doma po sušenkách jen zaprášilo. Jsou výborné s mlékem ke svačině nebo jen tak jako dobrota ke sledování televize. Malinko mě mrzí, že se mi druhá várka nepovedla jako ta první…budu to muset ještě vychytat a určitě vám dodám fotky :)))))
Body: 5/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).