Chvíle na pohádku a něco dobrého

Můj program je poměrně náročný. Práce o rozsahu několika úvazků, dům, zahrada a hlavně dvě malé děti. Někdy skládačka s mnoha malými kousky, kterou se snažím vyskládat nejlépe, jak umím. Hlavně tedy tak, abych žádnou z jejich částí nezanedbávala. Co si budeme … u zahrady a domu mi to ne vždy vyjde a za velikou pomoc s klukama musím poděkovat hlavně své mamince, bez které bychom to dost často nezvládli. 

S klumama se snažím ve chvílích, kdy nemusím pracovat vymýšlet různé aktivity. Základem našich dní je ale určitý řád, který se snažíme dodržovat. Díky němu se nám pak celý harmonogram daří dodržovat ještě o něco lépe. Základem každého dne je dobrá snídaně. Rozhodně pravdivé moudro, které se mi osobně bohužel nedaří vždy dodržovat. Kluci naštěstí nedají bez dobrého jídla na začátku dne ani ránu. První slovo, které Erik při vstávání říká je ŇAM-ŇAM a utíká k lednici, kde si vyndá svůj oblíbený jogurt. Alex už je větší a miluje cereálie. Milovanou klasikou je u nás Nesquik. Od té chvíle, kdy jsme přišli na to, že se dá zakoupit také verze s písmenky, trvá snídaně sice déle, ale “umíme” díky němu již valnou většinu abecedy. Asi je Vám jasné, že by se Sašovi líbilo skládat písmenka nejen k snídani, ale i k obědu a večeři :).

Jeho sen se teď tak trochu plní a ke krabici cereálií od Nestlé se teď pravidelně vracíme i během dne. Na obalu Nesquiku jsou totiž nově umístěny NEDOKONČENÉ PŘÍBĚHY. Zkrátka příběhy třeba o drakovi, který je tak trochu jiný. Nebo o Strašidelném Hradu, odkud prchají návštěvníci. Případně o robotech, kteří hledají Planetu pro život. Konec příběhu však chybí. Schází zkrátka proto, aby děti mohly ve spolupráci s rodiči rozvíjet svou fantazii, slovní zásobu a zároveň trávit společný čas kvalitně a přínosně.

My jsme si kartičky s nedokončenými příběhy z krabic Nesquiku vystřihli a čteme a pracujeme s nimi hlavně večer před spaním. Protože již základy pohádek známe, vždy se snažím o to, aby výsledný příběh měl jiný závěr a dopadl originálně. My máme příběhy zvlášť na kartičkách, je možné je však podle naznačených čar nastřihnout a spojit tak, aby vznikla malá praktická kniha, kterou si můžete vzít všude sebou a vymýšlet příběhy třeba i na prázdninách u babičky nebo na dovolené u moře.

Super je také to, že příběhy jsou hned na třech druzích cereálií Nesquik. Nejen na písmenkových (Nesquik Alphabet), ale i klasických kakaových kuličkách či na verzi mixu bílých a hnědých kuliček. Kromě toho jsem samozřejmě ráda, že díky cereáliím Nesquik mají kluci přísun prospěšných látek jako jsou riboflavin, niacin, vitamin B6, kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou, železo, vápník a vitamin D.

Kde hledáte inspiraci pro práci s dětmi Vy? Baví je pracovat s příběhem nebo mají raději pohádky, které mají známý konec a děti je poslouchají stále dokola?

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).