Testování: Zdravé snídaně s Dr. Oetker

Opět se mi do ruky dostaly zajímavé produkty k testování. Tentokrát jsem vyzkoušela řadu zdravých kaší a proteinových pudinků od značky Dr. Oetker. Jak mi chutnalo a co od řady čekat? Čtěte dále.

Jednou z novinek od Dr. Oetkera jsou proteinové pudinky. K dostání jsou ve dvou příchutích, mé oblíbené čokoládové a také ve vanilkové. Pudinky mají vysoký podíl bílkovin – až 22% a lahodnou chuť. O vysoký bílkovinový obsah se postará kvalitní protein – micelární kasein. Ten by měl zajistit pomalé a rovnoměrné vstřebávání živin. Připravovat pudink je možné jak z kravského, tak z rostlinného mléka. Užívá se trochu jiný poměr, než u klasických pudinků. Na přípravu jednoho sáčku (2 porcí) použijete 300 mililitrů mléka.  Rozdíl ve struktuře a chuti pudinku nepoznáte, příjemné jsou ale jeho přidané benefity ve formě kvalitních výživových hodnot.

Druhou řadou výrobků jsou zdravé instantní kaše Dr. Oetker. Vybrat se dá hned z několika druhů – ovesná bez laktózy s banánem a chia, ovesná celozrnná s přírodní vanilkou, rýžová bezlepková s chia semínky a nebo rýžová meruňková. Mě osobně nejvíce oslovila ovesná kaše s přírodní vanilkou. Je vytvořená ze 70% z celozrnných ovesných vloček a je tak ideálním základem pro dlouhý den třeba v práci nebo ve škole. Vanilková chuť je velmi jemná, není umělá a struktura kaše je zkrátka tak akorát. Já jsem si jí doplnila o čerstvé borůvky, jahodový prach a trochu skořice a byla zkrátka mňam. Příprava je obdobná jako u jiných instatních kaší. V sáčku je akorát jedna porce, vysypete do misky, zalijete 150 mililitry horké vody, zamícháte a necháte odstát.

Pokud jste zástánci výživově bohatých surovin a rádi si zpestřujete jídelníček různými druhy surovin a nechcete trávit hodiny u plotny, jsou tyto produkty od Dr. Oetker přesně to pravé pro vás. Je skvělé, že se výrobce snaží o přidanou hodnotu pochutin a nabízí tak další alternativy k méně zdravým jídlům.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).