Testování: Sanytol dezinfekce na prádlo

S příchodem dětí začíná člověk více přemýšlet nad tím, zda je jeho domov a okolí pro prcky bezpečný. Zatímco do kbelíku na vytírání si nějakou tu dezinfekci dává téměř každý z nás, o likvidaci škodlivých virů a infekcí v oblečení se staráme podstatně méně. Samozřejmost je to zejména tehdy, pokud někdo v domácnosti prodělává akutní infekční onemocnění. Vydezinfikovat prádlo však můžete čas od času jen tak, preventivně.

Jednou z variant, která se nabízí je vyprání oblečení a dalšího textilu na vyšší teploty. Většina dnešních moderních tkanin však působení 60°C a více nesnese. Buďto se postaráte o ztrátu jejích vlastností, nebo razantně zkrátíte její životnost.

Další variantou, která se dá využít, je dezinfekce na prádlo. Aktuálně se mi do ruky dostala nádobka dezinfekce od značky Sanytol. Za mě největšími pozitivy produktu jsou zejména – působení již při nízkých teplotách (už od 30°C), na rozdíl od jiných dezinfekcí neodbarvuje a je jí možné použít plošně na všechny běžné druhy textilu – oblečení, bytové tkaniny, ale také ložní prádlo či pelíšky pro zvířecí miláčky.

Výrobce slibuje, že Sanytol zničí 99,9% bakterií a je hypoalergenní.

Druhým produktem z rodiny Sanytol je odstraňovač skvrn s dezinfekčním účinkem. U tohoto produktu můžu říct, že na běžné skvrny na prádle funguje výborně. Jak je to s odolnějšími skvrnami si nejsem úplně jistá, protože jsem zrovna žádné pořádně >>zaprasené<< prádlo doma neměla. U produktu výrobce garantuje působení ještě při nižší teplotě, konkrétně při 20°C. Neobsahuje chlór a prádlo kromě dezinfekce zbaví také případného nepříjemného zápachu.

Obecně můžu říct, že mám produkty značky Sanytol ráda. Nejčastěji používám klasickou dezinfekci v rozprašovači na kuchyňské povrchy se svěží vůní pomeranče nebo variantu určenou pro nalití do vody. Teď si u nás najde své místo i varianta určená pro oděvy, věřím, že u druhého miminka se nám bude hodit. 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).