TESTOVÁNÍ : Obojek Foresto proti parazitům

Asi každý majitel domácího mazlíčka řeší během letní sezony, jak ho ochránit před nežádoucími návštěvníky jeho kožichu. My jsme roky používali tekuté prostředky, které se aplikovaly formou nakapání za uši. Tento rok jsme měli možnost v rámci spolupráce otestovat jinou metodu – antiparazitický obojek Foresto.

Hned na začátku musím uvést, že nemohu zhodnotit délku působení obojku. Začali jsme testovat asi před měsícem a já tak mohu zrecenzovat, jak se nám (rozuměj mně a Jackovi) během této doby jevil.

Ač to u podobného produktu asi není úplně důležité, musím zhodnotit jeho balení. Koupíte jej v hezké plechové krabičce, kterou jistě následně využijete například pro uschování dobrůtek pro vašeho mazlíčka nebo na nějaké jiné drobnosti. V plechové krabičce se ukrývá samotný obojek. Vizuálně je v příjemné a univerzální šedé barvě, jeho obvod se dá velmi jednoduše regulovat pro přesné utažení kolem krku. Není zbytečně široký, a tudíž není ani na krku zvířete příliš vidět.

My konkrétně jsme testovali obojek pro psy do váhy 8 kilogramů a také kočky. Vyrábí se samozřejmě hned v několika velikostech pro zvířata různých hmotností. Výhodou by podle výrobce mělo být zejména to, že by měl vydržet působit po dobu až 8 měsíců a během tohoto období by se na srst kočky nebo psa mělo uvolňovat pouze takové množství antiparazitických látek, které je nezbytné pro ochranu zvířete.

Jack snášel použití obojku k mému překvapení velmi dobře. Když jsme obojky jiných značek zkoušeli dříve, stávalo se nám, že díky jejich nadměrné vůni dokonce i zvracel. Obojek Foresto nemá žádný zápach a Jack ho i přes jeho citlivost snáší velmi dobře. Pokud výrobek skutečně vydrží působit tak dlouho, jak slibuje, asi jsme našli ideální ochranu proti klíšťatům, blechám, všenkám, larvám nebo i švolám.

Za jediný faktor, který je spíše negativní, považuji to, že je cena obojku poměrně vysoká. Pohybuje se kolem 600 korun za jeden kus.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).