Jak skloubit péči o miminko a domácího mazlíčka

Zvířata miluju odjakživa. Ač to některým lidem přijde vtipné a jiní třeba přetáčejí oči v sloup, považuji naše mazlíčky za členy rodiny. Aktuálně pro radost chováme jorkšíra (Jack), kočku (Mňauí) a do nedávna jsme měli ještě staršího labradora (Baddy). Baddy nám na jaře odešel za duhový most a my se nyní chystáme na příchod nového štěňátka. Po tom, co do naší rodiny přibylo miminko (Alex), jsem se obávala, jak péči o zvířata a malé škvrně skloubíme.

Podobné dilema řeší asi každý, komu na jeho mazlíčcích záleží. Dítě na sebe strhne veškerou pozornost a mazlíček by tak mohl začít dělat >>psí<< kusy. Připravila jsem pro Vás tedy několik tipů, jak si tohle náročné období trochu usnadnit.

1. Zachovejte si své rituály – pokud to jen trochu půjde, ponechte ve svém denním programu alespoň jednu věc, na kterou byl váš miláček zvyklý. Může to být dopolední procházka (když miminko usne) nebo třeba večerní hra s oblíbenou hračkou.

2. Nezapomínejte na kvalitní stravu – mlíčka, kašičky a čajíky. Miminko toho potřebuje mnoho a je to stále dokola. Rozhodně však nezanedbejte péči o kvalitní potravu i u vašeho miláčka. Náš Jack (jorkšír, 6 let) si aktuálně pochutnává na granulích Fitmin Mini Maintenance. Toto superprémiové krmivo pro dospělé psy Jackovi poskytuje střední dávku energie a všechny potřebné vitamíny a minerály – bílkoviny, proteiny, vlákninu, vápník, fosfor, sodík a mnoho dalšího v hezky vyváženém poměru. Granule jsou vyráběny z kuřecího a rybího masa. Skvěle mi vyhovuje, že je firma vyrábí v různých velikostech podle plemena psa. My máme samozřejmě ty nejmenší. Dále je v nabídce také strava pro méně či naopak více aktivní psy. Jack obecně není moc granulkový pes. Většinou je jí jenom z potřeby. U této značky se však po své denní dávce může doslova utlouct.

3. Chvalte a odměňujte – nezapomeňte, že stejně jako vaše dítě, i váš pes čeká na vaši pozornost a nějakou tu odměnu. My zkoušíme různá  >>kokinka<<. Aktuálně Jack baští dobrůtky stejné značky, jako má granule. Tedy Fitmin. Konkrétně jde o jejich Snax Nuggets. Firma je vyrábí hned v několika příchutích – kuře, jehněčí, játra a divočina. Jackovi chutnají nejvíce jehněčí. Opět jde o hypoalergenní výrobky s vysokým podílem masa, které neobsahují žádná umělá barviva, aromata či konzervanty. Takovouto dobrůtkou se pak odměňuje jedna radost. Ať už za cvičení nebo za vzorné plnění pravidel domácnosti.

4. Neměňte zásadní věci – pokud jste se rozhodli pro nějakou zásadní změnu, například zákaz spánku mazlíčka ve vaší posteli, rozhodně jej nechte na jinou dobu. Čas příchodu miminka je pro vašeho čtyřnohého přítele už tak dost náročný a podobné zásadní změny by mohly přinést víc škody, než užitku.

5. Nechte svého miláčka, ať se podílí na rodinném životě – se svým zvířátkem jste dříve jistě chodili na výlety nebo třeba i na dovolenou. Dopřejte mu tyto zážitky i nadále. Společně strávené chvíle ho ujistí v tom, že je stále plnohodnotným členem rodiny, bude více v pohodě a děti účast čtyřnohých mazlíčků jistě také ocení.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).