Deník miminka za 11. měsíc

Tak už brzy budeme vesele slavit a juchat. První lexíkův rok na světě pomalu, ale jistě finišuje. Jedenáctý měsíc u nás doma byl plný veselého breptání i novinek v dětském jídelníčku. Pojďme se na to podívat.

Alex aktuálně váží XXgramů. Jeho délku, nyní již tedy spíše výšku, tentokrát neznám. Na další návštěvu dětské lékařky jdeme totiž až za měsíc. Uplynulé čtyři týdny by se u Saši daly označit jako definitivně dvounohé. Naše dítě tráví na nohou asi 90% doby, kdy je vzhůru. Občas jeho výlet ještě skončí pádem, ale okamžitě vstane, oklepe se a jde dál. Velmi ho nebaví, když je jakkoliv omezovaný na pohybu. Nejraději by pořád a jen běhal po svých.

Do jídelníčku jsem Alexovi zavedla více pečiva a jednou za týden/14 dní dostává také plátek drůbeží šunky. Miluje papriku, cherry rajčátka a hlavně jogurty. Zde kupujeme Activie nebo Active z Lidlu. Ani nyní ho neopustila jeho láska k přesnídávkám. Nejraději má ty, které jsou naplněné v “cucacích” kapsičkách. Vyzkoušej už také luštěniny – konkrétně červenou i normální čočku a obě mu velmi chutnaly. Naštěstí po nich neměl ani bolení bříška.

V rámci tekutin se Saša naučil pít z pítek na kojenecké vodě z obchodu. Občas mu koupíme malou lahvičku Rajec kojenecké vody a velmi ho to baví. Vehementně se snaží také pít z hrníčku či skleniček. Zde, ale máme ještě co pilovat.

Novinkou tohoto měsíce je skládání. Až do teď Alex všechno jen boural. Nyní i skládá. Nejraději navléká kroužky na kužel. Zatím je sice není schopný seřadit podle velikosti, ale pokládá je na správné místo naprosto suverenně. Nyní pracujeme na vkládání tvarů do kostky s otvory, ale tady zatím velké úspěchy neslavíme.

Saša miluje pobyt venku. Neskutečně rád se houpe na houpačce a hrabe v hromadě písku, který jsme dovezli. V posledních dnech si oblíbil psí vodítko a velmi důležitě našeho čtyřnohého mazlíka tahá po trávě.

Velikost oblečení se Alexovi posunula již na 80. Některé kousky mu už do zásoby kupuju ve velikosti 86. Tento měsíc jsme jeho garderobu rozšířili o několik pokrývek hlavy, protože proti sluníčko se zkrátka musí chránit.

To je pro tentokrát vše. Pokud byste měli nějaké dotazy, klidně mi je napište do komentářů pod příspěvkem. Ráda vám odpovím. Příště se můžete těšit na velké shrnutí prvního roku miminka. 🙂

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).