Zdravé svačiny od firmy Rupa

Určitě to znáte … chcete si připravit svačinu do školy nebo do práce, ale většinou vám nezbývá čas vyrobit něco zdravého a zároveň chutného. Často to proto končí tím, že si namažete chleba nebo si koupíte něco nepříliš zdravého až cestou. Dnes mám pro vás tip na kvalitní a chutnou dobrotu, která se hodí akorát tak do kapsy nebo batohu.

Jistě už víte, jaký jsem skeptik, když jde o takzvané zdravé potraviny. Vždy zastávám raději názor jíst všechno a s mírou, než se cpát různými FIT výrobky. Když se mi do ruky dostaly vzorky zdravých tyčinek od firmy Rupa, koukala jsem na ně tak trochu rezervovaně. Až následně jsem přišla na to, jaká to byla chyba. Jsou naprosto ukázkovým příkladem toho, že i zdravé potraviny mohou být dobré.

Tyčinky FlapJack NUTTY a NATURAL

Oba druhy tyčinek FlapJack jsou primárně vyrobeny z ovsa. Díky tomu jsou velmi dobrým zdrojem cenných živin, zejména pak bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů B1, B6 a E, železa, vápníku a fosforu. Samozřejmostí je také dostatečný obsah vlákniny, bez které by zažívání nefungovalo tak, jak má. Já konkrétně jsem pro vás otestovala dvě příchutě tyčinek – Natural a Nutty. První z uvedených je do slova a do písmene přírodní. Při ochutnání dominuje obilná chuť, strukturou velmi připomíná tradiční sojové suky, jen má mnohem lepší chuť i aroma. Druhá z uvedených příchutí je oříšková a mě chutnala ještě o dost víc, než příchuť natural. Ve struktuře i chuti tyčinky jsou oříšky opravdu znát, tyčinka je také poněkud vláčnější než naturální. Oba druhy tyčinek jsou ideální pro rychlou svačinu například do fitness centra, na výlet do přírody nebo třeba i do práce. Pokud vás zajímají nutriční údaje o tyčinkách – natural má 883 kJ, tj. 210 kcal, nutty pak obsahuje 870 kJ, tj. 207 kcal.

Tyčinky Maxi Nuta – pistácie a mandle, pražené mandle

Tyčinky Maxi Nuta se od FlapJack opravdu liší. Výrobek je tvořen primárně oříšky v různých kombinacích. Já jsem pro vás ochutnala pistácie s mandlemi a pražené mandle. Kromě toho, že tyčinky atraktivně vypadají, také výborně chutnají. Obě mnou vyzkoušené verze dokresluje tenká vrstva čokolády, oříšky dohromady pojí med a navíc si můžete vybrat z  množství oříškových kombinací. Přestože to tak nemusí na první pohled vypadat, i tyto tyčinky jsou vhodné při zdravém stravování. Třeba takové mandle jsou plné vlákniny a antioxidantů, pekanové ořechy snižují hladinu cholesterolu a jsou účinným pomocníkem v boji proti ateroskleróze a lískové oříšky jsou známé vysokým obsahem cenných omega-3 mastných kyselin. Úplným zázrakem jsou ovšem pistácie, v nichž najdete velké množství antioxidantů, vitaminů E a B6 a také draslíku a navíc – 50 pistácií má jen 160 kalorií. Mě opravdu velmi oslovila kombinace pistácií a mandlí, které se výborně doplňují a dohromady vytvářejí kompaktní svačinu, kterou ocení všichni ti, kteří rádi mlsají. Rozhodně potěší jak děti, tak i dospělé.

Za mě můžu oba druhy tyčinek jen doporučit. Za velmi pozitivní považuji nejen výborné výživové hodnoty obou výrobků, jejich chuť, ale také jejich velmi dobrou dostupnost. Seženete je v každém kvalitním obchodě nebo supermarketu. Rozhodně tedy palec nahoru! 

Pokud byste rádi získali další informace o uvedených výrobcích, můžete navštívit následující webové a FB stránky:

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).