4. měsíc miminka

Čas někdy hrozně letí a nejvíc je to znát na našich dětech. Úplně stejně to máme i u nás doma. Alex před několika dny oslavil už čtyři měsíce od chvíle, kdy přišel na svět. Pojďme si zrekapitulovat, jaký byl další měsíc jeho života.

Začít bychom mohli možná čísly. Saša aktuálně váží 7 000 gramů a měří 65 centimetrů. Je z něj pěkný cvalík, který je již druhý měsíc pouze na Sunaru. Běžně jí 5×180 gramů, od 17. týdne jsem mu pak začala dávat ochutnávat maličko rozmixované zeleniny. Přestože vím, že jsme mohli ještě chvíli počkat, malý Alex si o ni řekl sám. Večer začal vyžadovat další várku mléka, a proto jsem se rozhodla, že bude lepší, aby si začal pomalinku zvykat také na jinou stravu. Na klasické příkrmy si ještě cca 14 dní počká.
Během uplynulého měsíce udělal malý poměrně velký pokrok vzhledem k jeho koordinaci tělesných pohybů. Již asi 14 dní se pokouší pomocí zvednutí nožiček otáčet na bok a občas už se mu podaří dostat až na bříško, kde krásně pase koníčky.

Posun nastal také v Alexově vyjadřování. Přestože již asi měsíc a půl vydatně brouká, nyní začíná vydávat hrdelní zvuky a zejména zrána je doslova k nezastavení. Často se dívá před sebe a vypráví a vypráví.
Velmi oblíbenou aktivitou je pro Sašu stále cucání si ruky. Poslední dny to dokonce vypadá tak, že si dá do pusy celou pěst a vehementně do ní kouše neexistujícími zuby. Možná je to znamení toho, že se v pusince už opravdu něco klube …
Tradičním znamením blížícího se večera je každý den asi půl hodinový křik, který souvisí s bolením bříška. Přestože malý dostává denně Espumisan, nemůžeme se tohoto nešvaru zbavit.

Na začátku měsíce na Alexe čekala dlouhá cesta. Absolvovali jsme asi tříhodinovou cestu na jižní Moravu a malý to zvládl senzačně. Jednou se probudil, najedl se a hned zase usnul. Díky za to, že naše dítě miluje auto!!!
Protože začíná být Saša čím dál víc vnímavější, velmi si všímá různých hraček. Aktuálně nejoblíbenější je u něj teď hrazdička s hračkami, želva hrající různé dětské melodie a PVC knížečka s obrázky domácích zvířat.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).