3. měsíc miminka

Měsíc se zase s měsícem sešel a já vám přináším souhrn toho nejzásadnějšího, co se v životě mého malého miminka událo. Alex minulý týden oslavil již tři měsíce od svého narození a každý den je pro mě překvapením, co nového se opět naučil.
Během třetího měsíce se z Alexe stalo velmi akční miminko. Kromě toho, že se směje na celé kolo, začal velmi akčně protahovat nožičky. Každé ráno, když ho rozbalím, začne zvedat pánev vysoko nad podložku a kopká oběma nohama jako divoch.
Asi před dvěma týdny si začal vehementně cpát celou pěst do pusy a já jsem se začala děsit toho, že mu už asi začínají růst zoubky. Z chytrých materiálů jsem však zjistila, že jde o běžný projev vývoje koordinace oko-ruka-ústa. Takže cucáme a cucáme.
Při poslední kontrole u dětské lékařky jsme zjistili také aktuální váhy a míry – 61 centimentrů a 6650 gramů. Podle komentáře jsme se dozvěděli, že bude Lexík asi vysoký po tatínkovi, protože je z něj už teď pěkný velikán. Ve třech měsících má tak oblečení o velikost 3-6 měsíců. Tudíž jsme už museli vyřadit asi polovinu všech oblečků, které doposud nosil, protože se do nich jednoduše prostě nevešel.
Malý Saša má za sebou také první dávku povinného očkování. Jak jsem vám uvedla už dříve, rozhodli jsme se zvolit místo klasické Hexavakcíny šetrnější vakcínu Pediacel. Pro zvídavé maminky – její aktuální cena se pohybuje kolem 875 korun za jednu dávku. Za všechny čtyři dávky jsme tedy zaplatili 3500 korun a máme jistotu, že se po dobu celého očkování nebudeme muset bát například výpadku dodávek vakcíny.
Jak už jsem uváděla výše, Saša je pěkný obřík a podle toho vypadá také jeho stravování. Aktuálně jí 180 ml Sunaru pětkrát denně. Vzhledem k tomu, že má poměrně velké problémy s plynatostí, společně s každou dávkou jídla dostává také deset kapek Espumisanu.
Protože začal malý vyrůstat z většiny oblečení, museli jsme nakoupit nějaké ty nové kousky. Pořídili jsme například zimní kombinézku, kterou jsme koupili v F&F a také úžasná bodýčka z H&M. Nutně jsme potřebovali také další lahvičky na mléko, protože jsme měli několik malých, které již svým objemem nedostačovaly. Mě se zatím ze všech vyzkoušených značek (MUM,NUK,BabyLove) osvědčily lahvičky z DM drogerie značky BabyLove. Já konkrétně preferuji ty plastové, mají ale i skleněné.

Kdybych měla poslední měsíc zhodnotit, určitě byl plný pokroku a nových zážitků. Saša je akční jako nikdy předtím a snad je i spokojené miminko.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).