Steak z kachních prsou se smaženými nudlemi

Dnes ještě zůstaneme u přípravy drůbeže. Dnešní recept bude poněkud rychlejší než minulá příprava svatomartinské husy. Výborně se hodí na rychlý nedělní oběd a ušetříte hned několik hodin oproti tradičním způsobu úpravy masa.

 

Připravte si:

  • Place your list items here
  • kachní prsa s kůží (dle počtu osob, pro které jídlo připravujete)
  • slunečnicový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • hrubozrná sůl, pepř
  • instantní bezvaječné nudle Vi Huong – možné koupit v každém supermarketu
  • půl mrkve nakrájené na tenké nudličky
  • půlka šalotky nakrájená na tenké nudličky
  • olej
Nejprve si připravíme kachní prsa. Z obou stran je důkladně osušíme papírovou utěrkou a otočíme je kůží nahoru. Ostrým nožem si kůži nařežeme do mřížky tak, abychom ostřím nezajeli do masa. Nařízneme opravdu jen kůži a to zejména proto, aby mohl vytéct podkožní tuk a vytvořila se krásně křupavá a zlatavá kůrka. Poté  si prso z obou stran opepříme a poklademe několika lístky rozmarýnu.
Na pánev si dáme slunečnicový olej, nacháme ho pořádně rozehřát a položíme na něj prso kůží dolů. Takto zprudka na velkém plameni opékáme cca 6 minut. Poté otočíme a opékáme z druhé strany. Zde budou stačit už jen tři minutky. Po dopečení prso sejmeme z pánve (nejlépe pinzetou nebo jiným neostrým nástrojem, jinak by nám z masa vytekla všechna šťáva) a uložíme ho odpočinout do aluminiové fólie asi na deset minut.
Během této doby si připravíme smažené nudle. Instantní těstoviny si nejprve zalijeme na několik minut vroucí vodou a počkáme, než změknou a “uvaří se”. Poté je přecedíme a na pánev si dáme rozpálit lžíci oleje. Dáme na něj na dvě minutky opéct šalotku a mrkev, pak přidáme nudle a za občasného přehození opékáme tři minuty. Nakonec dosolíme a opepříme.
Maso si po odležení nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a osolíme hrubozrnou solí. Prso by mělo být uprostřed stále trochu růžové.
Hodnocení: Jídlo, které vám zabere opravdu minimální čas a udělá opravdu hodně parády. Pokud nemáte rádi nudle jako přílohu, můžete je nahradit například lyonskými bramborami. 

Body: 4/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).