Šlehačková roláda bez mouky

Určitě to taky znáte. Ohlásí se návštěva a vy rychle nevíte, co byste pro ni připravili jako pohoštění. Tenhle recept jsem si oblíbila už před mnoha lety a jednou za čas ho s chutí připravím. Receptů na šlehačkové rolády existuje nezpočet, ale né v každé chybí úplně mouka. Co vy? Máte také svůj oblíbený recept na tenhle dezert?

Ingredients

  • 4 vejce
  • 3 lžíce cukr moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • půl balíčku vanilkového cukru/2 lžičky domácího vanilkového cukru
  • lžička oleje
Rozdělíme si vajíčka na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ke žloutkům přidáme cukr moučky a také vyšleháme do světle žluté barvy. Poté ke vzniklé směsi přidáme kakao a důkladně promícháme. Nakonec lehce vmícháme bílkový sníh.
Na plech si připravíme pečící papír, který potřeme mašlovačkou trochou oleje. Tento krok je opravdu nutný. V roládě totiž není žádný tuk a ani mouka, takže by vám nešla následně oddělit od papíru. Na vymazaný papír rozprostřeme vzniklé nadýchané těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 11 minut.
Po vytažení z trouby ihned i s pečícím papírem srolujeme a necháme vychladnout. Poté opatrně odloupneme papír a ušleháme si smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem. Nakonec těsto šlehačkou pomažeme a zlehka zarolujeme do rolády. Je důležité při rolování příliš neutahovat. Jinak by se vám šlehačka posunovala při rolování po těstě.
Hodnocení: Lehounký recept, který máte v mžiku hotový. Pokud máte raději tradiční rolády, raději vyzkoušejte například malovanou roládu, kterou jsme si před časem ukazovali.

Body: 4/5

Ingredients

  • Place your list items here

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).