Domácí zapékané müssli

Přiznám se, že teď nemám tolik času, kolik bych si přála. Nějak mi v posledních dnech chyběla i inspirace. Znáte ty dny, kdy se vám nechce nic nového vymýšlet? Prostě uděláte koprovku s vejcem nebo kuře na smetaně a ke štěstí vám nechybí vůbec nic? Tak nějak to teď u mě probíhalo :).

 Teď už k dnešnímu receptu. Je to opět na přípravu jednoduchá rychlovka. Ikdyž se jedná o müsli, tak nutno podtknout, že úplně bez kalorií také není. Jak uvidíte vzhledem k použitým surovinám, je trochu sladké a kalorické dle toho, co vše si do něj přidáte.

Máte nějaký tip, co by v müsli mohlo být dobré? 🙂 Budu se těšit na vaše komentáře.

Připravte si:

  • 1,5 balíčku ovesných vloček
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • hrozinky, sekané oříšky, sušené ovoce a cokoliv, co máte v müsli rádi – já použila čokoládu
Zapneme si troubu na 150°C. Ve velké míse smícháme vločky, med, olej, kondenzované mléko a hezky promícháme a spojíme. Přidáme oříšky, hrozinky nebo nasekanou čokoládu, dobré jsou třeba i mandle, a opět hezky promícháme.
Na plech si připravíme pečící papír a směs na něj rozprostřeme. Pozor, je lepší jí rozmístit na dva plechy, jinak bude vrstva příliš vysoká a budete péct příliš dlouho. Poté plech dáme do trouby a za občasného promíchání (cca každých 5 minut) pečeme zhruba 20 minut. Až nám müsli hezky zhnědne a >>slepí se<< tak máme hotovo. Doporučuji vyzkoušet a zjistit, zda už je křupavé. Pokud ano, máme hotovo.
Skladujte jej v uzavíratelné krabičce, aby vám nenavlhlo a zůstalo hezky křupavé.
Hodnocení: Záleží na tom, zda máte doma vše, co máte v müsli rádi. Já jsem vytvořila jenom základní verzi s rozinkami, ořechy a čokoládou, příště možná vyzkouším sušené jahody :))).
Body: 4/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).