Kuřecí roládky se špenátem

Již podruhé jsem se přihlásila do výzvy s Dione, výrobcem mražené zeleniny a ovoce. Důvod je prostý, je zkrátka kvalitní a zejména v zimních měsících jakoby jí člověk našel. Sortiment má značka opravdu široký a tak jsem se i pro letošní ročník výzvy rozhodla připravit hned tři recepty. Tentokrát vám přináším předpis na kuřecí roládky plněné listovým špenátem.

Na 4 porce si připravte:

  • 4 stehenní řízky i s kůží (nejlépe čtyři vykoštěná kuřecí stehna)
  • 400 gramů mraženého listového špenátu Dione
  • 4 plátky šunky
  • 1 střední cibule
  • kousek slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, sladkou mletou papriku
  • potravinářský provázek
  • trocha oleje
  • voda

Cibuli a slaninu si nakrájejte nadrobno a v menším kastrůlku obě suroviny osmažte. Následně přidejte mražený listový špenát Dione, přilijte trochu vody a nechte dusit. Jakmile se špenát kompletně rozmrazí, nechte ještě pět minut povařit a vypněte. Poté přidejte prolisovaný česnek a podle chuti osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

Stehenní řízky si rozložte na pracovní plochu, co nejvíce (ale zároveň šetrně) je rozklepejte. Pro tento úkol je dobré si maso zakrýt sáčkem nebo potravinářskou fólií a teprve potom začít klepat. Šťáva vám tak nebude zbytečně stříkat po místnosti a maso si zachová šťavnatost. Každý rozklepaný plátek osolte, opepřete a položte na něj kolečko šunky. To vám může pomoci také tehdy, pokud se vám povedlo maso v některém místě rozklepat skrz naskrz.

Na okraj každého jednoho vytvořeného základu dejte hromádku špenátové náplně (asi dvě lžíce) a můžete se pustit do rolování. Rolujte směrem od strany, kde máte položený špenát. Nejprve si dovnitř zahněte boční strany a poté zarolujte celý závitek. Roládku pak důkladně obmotejte potravinářským provázkem tak, aby se během pečení nerozpadla.

Na pánvi si rozpalte olej a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečte. Poté je naskládejte do pekáčku, přilijte k nim omastek, na kterém jste je opékali, přilijte sklenici vody, zakryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C na 30 minut.  Poté hliníkovou fólii sundejte, povrch závitků přelijte výpekem a pečte dozlatova ještě asi 15 minut.

Po vyndání z trouby nechte mírně ochladnout a opatrně sundejte provázky.

[box]TIP: Nejlépe roládky chutnají s bramborovou kaší. Tu můžete polít výpekem, který si po vyndání závitků dejte do kastrůlku a nechte jej svařit do hustší omáčky. Nakonec můžete přidat ještě lupínek másla.[/box]

 

Výzva byla realizována serverem Blogerky.cz a značkou Dione.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).