TESTOVÁNÍ: Persil Power Gel 360°

Praní mi roky nepřišlo jako žádná věda … prostě narvete prádlo do pračky, přisypete trochu prášku, přidáte aviváž a spustíte univerzální program. Čím častěji jsem však tuhle činnost musela dělat (zejména po narození Alexe), tím více nedostatků na výsledku jsem našla. Nedokonale rozpuštěný prášek mi dělal bílé skvrny na tmavém prádle, ponožky se zapíraly a prádlo vonělo pouze na malou chvíli.

Začala jsem tedy používat pro mě tehdy novinku – prací gely. Vyzkoušela jsem různé značky, vůně i barvy. Tentokrát jsem pro vás ve spolupráci s portálem žena-in.cz dostala k vyzkoušení prací gel od Persilu.

Značka přišla na jaře na trh s novinkou nesoucí název Persil 360°C. Oproti jeho předchůdci je o 40% koncentrovanější. Výhodou pro ekology může být i to, že je ohleduplnější k životnímu prostředí. Má pro Persil charakteristickou zelenou barvu a řekla bych také typickou svěží vůni. Litrové balení vám vydrží na 20 praček prádla. K lepšímu výsledku praní by mělo pomoct také nové složení posílené o vybrané polymery pro lepší odstraňování mastných skvrn, enzymy pro boj se škrobovými skvrnami i vylepšenou kombinaci povrchových látek pro větší jas vypraných tkanin.

Já osobně dávám prací gel přímo do bubnu pračky, nevím, jestli je to úplně správně, ale přijde mi takto nejúčinnější. Aplikovala jsem jedno “víčko” gelu, přidala trochu avivážových tablet, zapla základní program praní na 40°C a čekala, jaký bude výsledek. Po otevření pračky byla cítit nevtíravá jemná vůně gelu, prádlo bylo na první pohled standardně vyprané, neviděla jsem žádné výrazné skvrny. Při věšení prádla na sušák jsem pak každý kousek mohla prozkoumat podrobněji – na žádném svršku jsem nenašla skvrny, špínu nebo zbytky gelu. Neprala jsem však žádné super špinavé oblečení od barev nebo hlíny, jednalo se o běžné oblečení do práce – trička, halenky či kalhoty. Doba trvání vůně prádla bych řekla je průměrná. Za mě tedy velmi dobrá prací funkčnost, jemná vůně a oceňuji tvar lahve s gelem – nalévá se bez větších obtíží, na rozdíl od jiných značek. 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).