Uklízení: pomocníci do domácnosti

V poslední době se mi do ruky dostalo hned několik pomocníků k úklidu domácnosti. Důkladně jsem je pro vás otestovala a dneska pro vás mám resumé, které z čistících prostředků budu používat i do budoucna, a které mi k srdci zase tak moc nepřirostly. 

1.Objemově největší v balíčku k čistění domácnosti byl mop Vileda Ultra. Já osobně jsem spíše příznivkyní klasických kulatých mopů s třásněmi. Jsem možná příliš staromódní nebo konzervativní, ale zvyk je železná košile a tak jsem se nikdy k mopu s obdélníkovým návlekem z mikrovlákna neposunula. Nyní jsem si jej vyzkoušela a jsem trochu na vážkách. Jedno se mopu Vileda musí nechat – podlaha je vytřená opravdu precizně. Což je asi hlavní. Oceňuji i teleskopickou násadu, díky které jej může použít můj skoro dva metry vysoký muž i já. Nicméně možná je to jen tím, že jsem antitalent, ale nějak jsem se s novým mopem nemohla sehrát. Dlouho mi trvalo, než jsem přišla na to, jak jej zlomit”, aby se dal vyždímat. Pak se mi násada zasekla v ždímací části a nakonec jsem v ní musela hrabat rukama, abych nic nezlomila a zároveň nevybryndala vodu ven z kýble. Manžel konstatoval, že problém bude v rukách a ne v mopu…tak možná :). V každém případě mop hodnotím na 75%.

2. Další výrobek, který se mi dostal do ruky, byla novinka Clin Windows &Glass Lemon na skla a okna. Bez podobného prostředku se v naší domácnosti neobejdu. Máme skla na jídelním stole, na televizním stolku, po bytě máme taky několik zrcadel a tak jsem měla, kde testovat. Clin plní očekávanou funkci bez větších obtíží. Stačí nastříkat, vyleštit a máte lesk jako blesk. Velmi oceňuji formu přípravku jako husté pěny, která drží tam, kde má. Když chci větší rozptyl, pouze přepnu páčkou a mám klasický tekutý Clin. Už chybí jen nějaká automatická čistící ruka, která by leštila za mě. Asi jsem divná, ale mně se líbí taky super svěží citronová vůně, která sama o sobě vytváří zdání čistoty. Za mě hodnotím na 95%.

3. Někteří z vás to možná už vědí, ale nemáme doma myčku. Zkrátka do stávající kuchyně se nám nevešla a tak musíme nádobí mýt hezky postaru – ručně. A když už si člověk denně několikrát máčí ruce, hodí se nějaký kvalitní prostředek na mytí nádobí. Mezi ověřené značky rozhodně patří Pur. Mně do ruky se dostal konkrétně Pur Power Duo Effect. Stačí ho použít opravdu jenom pár kapek, skvěle myje a dobře odmašťuje. Přidanou hodnotou (a tedy uvedeným Duo Effectem) je také fakt, že kromě dobře umytého nádobí se vám Pur postará také o to, aby byl odpad ve vaše dřezu v dobré kondici. Příjemná a nevtíravá je také jeho jemná vůně. Ruce po umývání nejsou vysušené, ale naopak hezky jemné. Jediné, co mi trochu nevyhovuje, je tvar lahve. Uvítala bych v polovině lahve větší zúžení, pro lepší úchop. Když máte mokré ruce, lehce vám sklouzne. Ale další negativa jsem nenašla. Za mě taky můžu doporučit na nějakých 90%.

Jaké jsou vaše oblíbené čistící prostředky, bez kterých si větší úklid nedovedete představit?

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).