Co mám ve své (maminkovské) kabelce?

Příspěvky s touto tematikou jsou v blogovací sféře velmi populární. Já jsem se k němu zatím nikdy nedostala zejména proto, že mi můj obsah denního zavazadla nepřišel nijak zajímavý. Od té doby, kdy se ze mě stala máma, se však hodně věcí změnilo a rozhodla jsem se vás do tajů maminkovské kabelky zasvětit. Někdy totiž nestačím koukat, co všechno se tam musí vejít.

Ač se valná část mého života odehrává v digitálním světě, stále zůstávám věrná papírovým diářům. Společně s tím, jak mi přibývá povinností, je pro mě stále větší problém si všechno zapamatovat. Diář je tedy mým pomocníkem číslo jedna. Nechybět u něj nesmí samozřejmě ani tužka. Do kabelky si nikdy nezapomenu dát ani něco jen tak na zub. Tentokrát to bylo Mentos choco&máta. O téhle novince jsem vám tady již několikrát psala. Tyhle bonbony prostě miluju a jsou silně návykové. Pokud máte taky rádi kombinaci čokolády a máty, určitě je vyzkoušejte.

Nyní přichází na řadu to vše, co přibylo díky tomu, že je ze mě stala máma. Jak Lexík roste, zabírají jeho potřeby stále více a více místa. Mám pro něj samozřejmě přebalovací tašku na kočárek, jsou však dost často situace (například nákupy), kdy se zkrátka nehodí, abych tahala další tašku navíc. Do mé kabelky se tak musí vejít alespoň jedna papírová plena, jednorázová přebalovací podložka, pytlík na použitou plenu (můj je z Bamboolik.cz) a malé balení vlhčených ubrousků. Protože je Saša už od narození velmi ublinkané dítě, rozhodně nesmí chybět ani alespoň jedna látková plena. Pro případ hladu u sebe pak mám alespoň jednu kapsičku s přesnídávkou (zde konkrétně Sunárek s cereáliemi, banán-jahoda), plastová lžička (tato fialová je z DM drogerie a nejvíce mi vyhovuje) a uzavíratelný pytlík s kukuřičnými křupkami a kojeneckými piškoty (zde Hami). Pro lexovo zabavení pak nechybí ani nějaká ta hračka (zde gumová knížečka Canpol a kousátko).

Ta troška místa, která mi po nacpání všech sašových věcí do kabelky zbude, je pak určena pro mé věci denní potřeby. Neobejdu se samozřejmě bez peněženky, klíčů, mentolových žvýkaček, nějaké té rtěnky a samozřejmě jako každý správný novinář bez obalu na vizitky.

Jako většině žen mi v kabelce nechybí ani ta úplně základní kosmetická výbava. V malé uzavíratelné taštičce nosím papírové kapesníky, malou verzi deodorantu, nude rtěnku, vlhčený ubrousek na čistění brýlí, atomizér s malým množstvím parfému (aktuálně stále Chloe Love Story), malý pepřový sprej, černou tužku na oči, antibakteriální gel a malý vzoreček krému na ruce.

Co se týká mého výběru kabelek, aby se tam skutečně vše potřebné vešlo, volím stále častěji větší a objemnější tašky. Kočárek sebou totiž příliš často nevozím, je pro mě tedy velmi výhodné všechno to vecpat do jednoho zavazadla. Co nesmí chybět ve vaší kabelce? Změnil se nějak její obsah s příchodem dětí? Určitě mi dejte vědět do komentářů :).

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).