Testování: Ceresit Re-New

Po delší době mám pro vás opět jedno testování. Tentokrát si dovolím říct, že skutečně můžu hodnotit důkladně, Ceresit Re-New jsem totiž vyzkoušela již dříve. Bude to už více, než rok, kdy jsem se s ním snažila obnovit spáry kolem vany v koupelně. Přesně takovou funkci totiž tenhle pomocník do domácnosti má. V dnešním příspěvku se s vámi tedy ráda podělím o své dojmy.

Obsahem balení Ceresit Re-New je jedna větší tuba o objemu 100 mililitrů obsahující bílou hmotu na způsov klasické spárovačky. Pouze bych řekla, že je více gumová (omlouvám se za laickou definici, přeci jen nejsem žádný velký stavební odborník). Prostor, který hodlá obnovit, je dobré si připravit. Důkladně jej vyčistit, odloupat případné drolící se zbytky původní hmoty, omýt a vysušit. Následně vezmete tubu Ceresitu, mačkáte jí a projedete rovnoměrně celou délku spáry. Zde bych řekla, že může vyvstat první problém, musíte jet opravdu stejnoměrně a být velmi opatrní, aby vypadal výsledek hezky. Jakmile máte naneseno, celou délku spáry projeďte znovu hranou tuby, tentokrát již bez vymačkávání hmoty. Celý výsledek by se pak neměl 6 hodin setkat s vodou, aby mohl hezky zatvrdnout.

Musím říct, že výsledný efekt je opravdu skvělý. Ze starých zašedlých a vyloupaných spár máte najednou krásnou bílou čáru, která rozzáří celé okolí. Ceresit Re-New tedy plní to, co slibuje. Díky tomu, že jsem jej mohla vyzkoušet již podruhé, mohu však hodnotit také z druhé strany. Výdrž obnovených spár není rozhodně závratná. Za rok nebo i méně se spáry stávají nevzhlednými, hmota se odlepuje, vlhne a je potřeba jí sundat a znovu obnovit. S čím jsem při každé aplikaci také trochu bojovala, byla tuba, která se opravdu špatně mačká a jakožto slabá žena jsem musela použít k cílenému výsledku obě ruce.

Resumé je tedy následující. Výrobek spáry krásně obnoví, je dostupný, není příliš drahý, není potřeba nic rozmíchávat ani použít speciální nástroje. Je však třeba počítat s tím, že při aplikaci musíte být precizní a trvanlivost výsledku je +- jeden rok.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).