Domácí zahradní limonáda s tymiánem

Úroda na zahradě je letos taková všelijaká. Zkrátka od každého ovoce trošku. Tudíž udělat něco jen malinového nebo jen ostružinového je docela problém. Žádného ovoce totiž není dostatek na to, abych se vrhla do pečení nebo do vaření. V teplém počasí minulých dní jsem měla chuť zpestřit si svůj pitný režim nějakou tou limonádou a nápad byl na světě – udělám ovocnou.

A protože je moje bylinková zahrádka aktuálně plná bujících rostlin, nemohla jsem nějakou nepoužít, že :).

Ingredients

  • 2 litry perlivé vody
  • 150 gramů zahradního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
  • 80 gramů cukru krystal
  • šťávu z jednoho citronu
  • několik snítek tymiánu
  • zahradní ovoce na ozdobu

Do kastrůlku si dejte všechny druhy ovoce, přidejte cukr, trochu vody (asi 1 dcl) a povařte deset minut. Následně nechte chvíli odstát a poté propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek a slupek.

Do džbánu nebo jiné vhodné nádoby si nalijte perlivou vodu. Já osobně používám vodu z výrobníku perlivé vody (SodaStream), ale můžete samozřejmě použít i balenou. Do vody nalijte vytvořený ovocný sirup, citronovou šťávu, předejte několik snítek tymiánu (v mém případě citronového) a také nějaké to čerstvé ovoce vcelku. Dlouhou lžící důkladně promíchejte. V případě potřeby ještě můžete trochu dosladit nebo naopak okyselit.

Podávejte do sklenic s ledem, které můžete ještě vyzdobit dalším ovocem.

[box]TIP: Pokud nemáte chuť na červenou limonádu, ale raději byste citronovou klasiku, recept na ní inspirovaný Zdeňkem Pohlreichem najdete ZDE.[/box]

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).