Můj nový oranžový pekáček

Znáte mě. Nejraději mám nádobí, které je jednoduché a praktické. Miluju starý (ale vkusný) design a jen těžko se s některými zasloužilými kousky nádobí loučím. Jednou za čas však vždycky přijde doba, kdy už není jiná možnost a některá z mých kuchyňských stálic musí pryč a na její místo nastoupí moderní kolega. 

V poslední době jsem stále častěji postrádala kvalitní nádobí do trouby. Mám mnoho forem, pekáčků a zapékacích misek. Když chci ale upéct nějaké to maso, které je potřeba i dusit, musím k zakrytí nádoby používat alobal a při jeho odstraňování opatrně číhat, jestli mě nespálí při neopatrném sundání horká pára. Volba byla tedy jasná – potřebuji nějakou zapékací nádobu, která má příjemný design, optimální tvar a hlavně pokličku!

Po prozkoumání trhu jsem přidala ještě další požadavky. Nějaký ten fajn nepřilnavý povrch, hezká barva a hlavně možnost použití, jak na plotně, tak i v troubě. Svůj vysněný kousek jsem nakonec objevila v eshopu Home Expert. Pekáček je značky AML, má příjemný průměr o velikosti 30 centimetrů (po vyzkoušení můžu konstatovat, že je vhodný akorát pro 4-5 člennou rodinu) a nepřilnavý keramický povrch Greblon. Nemusím tedy používat zbytečně moc tuku a  ani se bát zbytečného poškrábání. Konkrétně jde o TENTO typ pekáčku.

Na první potěžkání mě překvapila jeho opravdu nízká hmotnost. I s pokličkou (ano, má velmi praktickou skleněnou pokličku) váží méně, než mé staré plechové pekáče. Líbí se mi i jeho minimalistický oranžový design a velmi praktické úchytky na obou stranách nádoby.

Dnes jsem ho využila při přípravě nedělního oběda, konkrétně hovězího masa s kroupami a žampiony. Výsledek byl výborný, po dvou hodinách pečení zůstal pekáček stále stejně hezký, jídlo bylo výtečné, nic se nepřipékalo ke stranám ani dnu nádoby. Čištění pekáčku po obědě bylo bez problémů.

Hledáte li tedy stejně jako já nádobu do trouby i na plotnu, která je nejen funkční, ale také stylová a kvalitní, rozhodně sáhněte po tomto pekáčku. Já si jej nemůžu vynachválit.

Vaše Wevush

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).