Kornoutky s bylinkovým krémovým sýrem

Svátky se obvykle neobejdou bez nějaké té návštěvy. S tímto faktem samozřejmě vždy vyvstává otázka, co připravit na stůl? Ideálně něco, co se bude dobře zobat. Nemuselo by to být nic úplně tučného, pracného, ale zároveň se jistě nechcete pořád opakovat. Já vám dnes ukážu tip na mini kornoutky z listového těsta, které samy o sobě nabízejí neskutečné množství variací.

Připravte si:

  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 250 gramů krémového sýra (například Lučina)
  • 1 menší vejce
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 1 hrst nasekané petržele
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžičku nastouhané citronové kůry
  • sůl, pepř
  • aluminiovou fólii

Úplně na začátku si musíte připravit kornoutky z aluminiové fólie. Jejich délka by měla být cca 8 centimetrů, průměr v nejširším místě cca 1,5-2 centimetry.

Listové těsto si rozložte na vál, vezměte si rovné radýlko a po dlouhé straně plát nakrájejte na asi 1,5 centimetru široké proužky. Každý jeden proužek si pak namotejte na jeden připravený kornoutek. Výsledek pak položte vždy spojem dolů na plech vyložený pečícím papírem. V misce si rozkvedlejte vajíčko a každý kornoutek důkladně pomažte. Výsledné pečivo bude hezky barevné a lesklé. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte po dobu asi 20 minut. Po vytažení z trouby nechte kornoutky na plechu úplně vychladnout. Až poté je můžete opatrně sundat z alobalových “forem”.

Během chladnutí si můžete připravit krém. Do mísy si dejte krémový sýr, pažitku, petržel, prolisovaný česnek, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Směs poté přemístěte do zdobícího pytlíku a do každého vychladlého korpusu nastříkejte dostatek krému. Každý kornoutek můžete na závěr dozdobit kouskem petržele nebo pažitky.

Pokud se chystáte připravovat si kornoutky dopředu, doporučuji si upéct pouze korpusy, připravit krém a naplnit je až před tím, než je hodláte podávat. Těsto by se totiž dlouhým působením krému mohlo rozblemcat. Mě osobně kornoutky vydržely v dobré kondici asi čtyři hodiny. Poté už se krém začínal vpíjet do korpusu.

 

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).