Salát z červené řepy s vlašskými ořechy

Poslední Brandnooz box jsem vám sice zatím nepředstavila, ale jeden z uložených produktů mě zaujal tak, že jsem ho musela vyzkoušet. Inspirací mi byl recept, který byl přiložený přímo v krabičce a musím říct, že jej určitě zase někdy zopakuju. 

Připravte si:

  • 500 gramů uvařené červené řepy nakrájené na tenčí nudličky
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 1 malý smetanový bílý jogurt
  • 3 lžíce majonézy (pokud chcete odlehčenou verzi, můžete vynechat)
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl, pepř na dochucení
Já jsem měla tentokrát práci s červenou řepou poměrně snadnou. Použila jsem produkt z Brandnooz boxu, který obsahoval vakuovanou již předvařenou červenou řepu. Na tento styl úpravy jsem narazila poprvé a musím říct, že si balíček jednou za čas možná i koupím.
Pokud nemáte již předpřipravenou řepu, musíte si jí nejdříve uvařit do skoro měkkého stavu.  Poté nejlépe v gumových rukavicích (kvůli nepříjemnému obarvení rukou) řepu okrájíme ze slupky a následně rozporcujeme na tenké nudličky. Přesuneme je do mísy, kde přidáme jogurt, majonézu, česnek a nasekané vlašské ořechy. Důkladně promícháme a následně dle naší chuti osolíme a opepříme. Obou dochucovadel doporučuji použít trochu více, řepa by jinak byla příliš planá.
Hodnocení: Příjemný salátek, který chutná výborně zejména po důkladném vychlazení v lednici. Hodí se jako fajn večeře nebo lehká svačina. A hlavně, příprava je opravdu jednoduchá.

Body: 4/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).