Recenze: Domácí pekárna Eta Delicca

Když jsem dnes čistila moji pekárnu, řekla jsem si, že bych vám mohla předat poznatky o typu, který vlastním. A také několik bodů, na které byste se měli zaměřit při koupi nového stroje.
Než jsem si pro svou pekárnu došla do obchodu, prostudovala jsem na internetu několik recenzí. Nakonec jsem vycházela z tohoto testu MF Dnes, ve které vyhrála právě Eta delicca. Po roce pravidelného používání musím říct, že se test nemýlil.
Pekárna má dvanáct přednastavených programů: klasik, celozrný, toustový, rychlý, sladký, dort, marmeláda, těsto, super rychlý, pečení, bezlepkový a domácí. Já osobně nejvíce používám klasik, rychlý, marmeláda, těsto a pečení. Klasik se hodí, pokud pečete svůj vlastní chleba z doma vytvořené směsi  a trvá poměrně dlouho – přes 3 hodiny . Program rychlý je vhodný pro předpřipravné směsi, které dnes už koupíte v opravdu každém obchodě. Recept na jednoduchou jahodovou marmeládu z pekárny jsem vám sem už dávala a rozhodně vřele doporučuji. Dělám s ním i škvarky.
 
Nejlepší a nejvíce používaným programem pro mě je těsto. Dělám v něm těsto na knedlíky, buchty, koláče, rohlíky i dalamánky. Všechno sesypete dohromady (nejdříve tekuté věci, poté sypké), zapnete pekárnu a za 1,5 hodiny máte hotovo, bez práce.
Program pečení využijete například pro bábovku z pekárny nebo jednoduchý piškot. Samozřejmě se musíte smířit s tím, že bude tvar tak trochu hranolovitý.

Pekárna má opravdu kvalitní z části nerezový obal. Místa, která jsou z plastu jsou velmi bytelná. Pekárna se řadí cenově mezi ty dražší, stojí od 2500 – 3000 korun. Má hva hnětací háky, což je velmi podstatné. Existují i pekárny s jedním, ale ty bych výrazně nedoporučovala. Líbí se mi i větší příkon, tedy galance menší spotřeby elektřiny. Jednoduchý a přehledný je také informační display s podsvícením.

Pokud máte noční proud nebo chcete mít čerstvé pečivo hned ráno, je možné nastavit opožděný start až o 12 hodin. Hmotnost chleba bude maximálně 1,3 kg a co velmi oceňuji, jsou tři různé barvy kůrky. Když zjistíte, že jste něco zapomněli do směsi nasypat, vyřešíte to jednoduše tlačítkem pauza.
Celkově je provedení pekárny velmi kvalitní. Malinko mi vadí, že zabírá dost místa. Povrch nádoby na pečení je nepřilnavý, součástí balení byla i kuchařka s recepty do pekárny. Musím říct, že se tahle investice velmi vyplatila. Ušetří spoustu práce, pracuje bezchybně a ovládání je velmi intuitivní. Zkrátka k obsluze nepotřebujete titul z ČVUT. 
Za jedinou nevýhodu považuji malinko těžší vyndávání nádoby z pekárny. Drží tak dobře, že z toho občas málem vyrostu. Zvláště, když ji máte plnou horké marmelády a musíte pořádně zabrat. 
Na konec bych ráda upozornila, že recenzi jsem psala zcela ze své vůle a jsou v ní jen mé názory.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).