Citronová limonáda podle Zdeňka Pohlreicha

Když jsem minulý týden viděla na TV Prima pořad Rozpal to, šéfe, jediný recept, který mě zaujal byla citrónová limonáda. Vypadala velmi svěže a chutně, ideální na horké letní dny. A víte co? Nebyl to jen dojem …
Původní recept Zdeňka Pohlreicha, který naleznete také na webových stránkách TV Prima, byl na můj vkus příliš sladký. Množství cukru pak mělo vyvážit velké množství citrónové šťávy. Přiznám se, že bych 400 gramů cukru nejspíš nerozdýchala. Proto jsem vytvořila tuto odlehčenou verzi. Je vhodná také v tom případě, kdy za necelé 2 litry limonády nechcete dát možná i přes 100 korun.

Ingredients

  • 2 citróny
  • 1 limetka
  • 150 g cukru (já jsem použila moučku)
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 2 litry perlivé vody
  • 100 ml vody
  • máta

Vytvoříme si cukerný rozvar, tudíž dáme vařit 100 ml vody smíchané s cukrem. Do tohoto roztoku přidáme také větší kousky kůry z citrónů a pomeranče. Pokud nemáte stejně jako já speciální  škrabku, naprosto vám vystačí škrabka na brambory. Směs svaříme, trošku by měla zhoustnout a necháme ochladnout. Nyní si vymačkáme šťávu z citrónů a limetky a nalejeme jí do džbánu nebo jiné vhodné nádoby. Přidáme chladný rozvar, který přecedíme přes sítko, dolejeme perlivou vodou a ochutíme několika stonky máty. Je dobré nechat nápoj chvíli uležet, aby se vůně máty dostala do celého objemu. Doplníme ledem a pijeme :)).
Hodnocení: Velmi lehké a opravdu chutné. Rozhodně nejde o pití na každý den, výborně se hodí například na letní party. Množství citrónu samozřejmě můžete regulovat dle vaši chuti.
Body: 4/5

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním uvedených osobních údajů. Tyto budou užity pouze pro potřeby majitele blogu (například při výhře v soutěži).